Νέος γύρος κομματικών αντιπαραθέσεων με φόντο τις Ευρωεκλογές

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου για τις τουρκικές παραβιάσεις, τα κόμματα επέστρεψαν στις κοκορομαχίες, με φόντο τις ευρωεκλογές.

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, μετά από συζήτηση με νέους στην παλιά Λευκωσία.

Ο ΔΗΣΥ απάντησε στις προσφάτες επικρίσεις του ΑΚΕΛ εναντίον της κυβέρνησης αναφορικά με τους χειρισμούς των τουρκικών προκλήσεων.

«Ούτε

η ακατανόητη επιμονή του ΑΚΕΛ να αφήνει σκιές για ευθύνες της πλευράς που προκάλεσαν δήθεν την τουρκική προκλητικότητα, αλλά ούτε και ακραίες και επικίνδυνες συνταγές που θα μας απομονώσουν εντός του ευρωπαϊκού χώρου μπορούν να αποτελέσουν την γραμμή μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Στο χορό της αντιπαράθεσης και το ΔΗΚΟ, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Λευκωσία να κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων γίνεται με σύγχυση και αμηχανία.

«Ξεκίνησαν με την «χαλαρή ομοσπονδία» που ακόμη δεν καταλάβαμε τι σημαίνει, πήγαν στην «κοινοβουλευτική δημοκρατία» που ούτε εκείνοι κατάλαβαν τι σημαίνει και κατέληξαν να ψάχνουν τα «χαμένα πρακτικά» του Κρανς Μοντάνα…», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη παραλληλίζει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο εσωτερικό, την οποία κατηγορεί ότι εφαρμόζει το Σύνταγμα αλα κάρτ.

"Αποκορύφωμα της στάσης αυτής είναι να έχουμε έναν Υπουργό να λειτουργεί υπό αναστολή και έναν άλλον να έχει, τύποις και ουσία, παραιτηθεί, αλλά να συμμετέχει σε θεσμικά όργανα και να λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις που λαμβάνονται", σημειώνει η Αλληλεγγύη.

Όταν ζητούμε από τρίτους να σεβαστούν την δική μας οντότητα, οφείλουμε εμείς πρώτοι και καλύτεροι να τηρούμε, με θρησκευτική ευλάβεια, αυτό που το Σύνταγμα και οι κανόνες δικαίου ορίζουν και προσδιορίζουν, καταλήγει η Αλληλεγγύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα