Νέος διεθνής τίτλος για Φώτο Φωτιάδη

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Famagusta Tennis Cup TEU14, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Tennis Europe). Το πρωτάθλημα ήταν κατηγορίας Grade 3.

Στην κατηγορία Αγοριών, ο Φώτος Φωτιάδης εντυπωσίασε για ακόμη μία διοργάνωση, κατακτώντας τον τίτλο στο Μονό Αγοριών. Επικράτησε στον τελικό του Αρτούρ Κουκσιάν από τη Ρωσία

με 2-0 (6-1, 6-2). Ο Κύπριος αντισφαιριστής κατέκτησε τον τίτλο σημειώνοντας πέντε καθαρές νίκες, χωρίς να χάσει κάποιο σετ. Με τις τελευταίες του επιτυχίες, ο Φώτος Φωτιάδης ανέβηκε στην 42η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης στην κατηγορία U14, έχοντας 370 βαθμούς. Καλύτερος Κύπριος στην κατηγορία αυτή ο Κωνσταντίνος Κοσιής (28ος, 400 βαθμοί). Πρόκειται για δύο αντισφαιριστές που έχουν όλες τις προοπτικές για να φτάσουν ψηλά στον διεθνή χώρο.

Σημαντική ήταν και η επιτυχία των Ξενοφώντα Νεοφύτου και Παύλου Παρσών, που κατέκτησαν τον τίτλο στον τελικό του Διπλού, σημειώνοντας τρεις διαδοχικές νίκες επί αντιπάλων από τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Αυστρία. O τελικός δεν διεξήχθη ύστερα από το walkover των Ούγγρων Ντέλλι και Παλ.

Οι κατηγορίες κοριτσιών εξελίχθηκαν σε ρωσική υπόθεση. Νικήτρια στο Μονό η Ξένια Ζαΐτσεβα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο και στο Διπλό με παρτενέρ τη Γιαροσλάβα Μπαρτάσεβιτς.

Χορηγοί του πρωταθλήματος ήταν οι Deloitte, Lordos &Kassinos Ltd, και Bank of Cyprus. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 106 αντισφαιριστές (59 Αγόρια, 47 Κορίτσια) από 21 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα