Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Προύσης Ελπιδοφόρος

Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξελέγη παμψηφεί νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο κ. Ελπιδοφόρος επιλέχθηκε για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου την περασμένη εβδομάδα, ανάμεσα σε άλλους δύο υποψηφίους το Μητροπολίτη του Μπουένος Άιρες, Ταράσιο, και το Μητροπολίτου

Σουηδίας, Κλέοπα.

Πριν από λίγο κατέφτασε στον Πατριαρχικό Ναό ο νέο-εκλεγείς Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που παρακολούθησε τη διαδικασία της εκλογής.

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου η ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος κατά την οποία ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, αποδέχεται ενώπιον του λαού, δημοσίως την εκλογή του.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατάγεται από το Μακρυχώρι της Κων/λης, είναι 52 ετών και πρόκειται για έναν άνθρωπο διακεκριμένο για την πνευματικότητα και την οξυδέρκειά του, ενώ διακρίνεται για το χάρισμα επικοινωνίας που διαθέτει. Είναι επίσης καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επισκέπτης καθηγητής στην περίφημη Σχολή Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη και καθηγούμενος στην Αγία Τριάδα στην Χάλκη.

Το Φεβρουάριο 2019 ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν εκείνος που υποδέχθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και φύτεψαν μαζί με τον εκπρόσωπο του Τούρκο προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ένα δέντρο για την ‘άνθιση’ της ελληνο-τουρκικής φιλίας.

KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα