Τίμησε τον Αντρέα Νεοκλέους η Ρωσική κοινότητα στη Λεμεσό (pics)

Τον νομικό Αντρέα Νεοκλέους τίμησε η Ρωσική κοινότητα, για τη μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη των Κύπρο-Ρωσικών σχέσεων.

Σε μια συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον Οίκο της Ρωσίας στη Λεμεσό, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, ο Ανδρέας Νεοκλέους ανακοίνωσε χορηγία ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, για την ανέγερση της Ρωσικής εκκλησίας στην πόλη.

Τα πέντε χρόνια από την πρώτη μέρα λειτουργίας του οίκου της Ρωσίας, στην οδό Ρήγα

Φεραίου, στη Λεμεσό, γιορτάστηκαν χθες (10/5) το απόγευμα στο πλαίσιο σεμνής τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε ο γνωστός νομικός, Ανδρέας Νεοκλέους.

Ο Ανδρέας Νεοκλέους, είναι ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη των Κυπρο-Ρωσικών σχέσεων φέρνοντας μέσω των διασυνδέσεων με τα δικηγορικά γραφεία που διατηρεί στη Ρωσία, δεκάδες Ρώσους επενδυτές, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται πλέον στο νησί μας.

Ο πρόεδρος του Ρωσικού Οίκου στην Κύπρο, εξήρε το έργο που επιτελείται μέσω του οίκου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Κύπριο νομικό για την ευγενική προσφορά του κτηρίου όπου στεγάζεται.

"Για τα 5 χρόνια που έχουν περάσει έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει τότε. Κάθε χρόνο τον Ρωσικό οίκο επισκέπτονται 2,5 χιλιάδες επισκέπτες περιλαμβανομένων και Κύπριων", δήλωσε ο Ρομαν Παβιλοφ, Πρόεδρος του Ρωσικού Οίκου στην Κύπρο.

Συγκινημένος, ο τιμώμενος νομικός Αντρέας Νεοκλέους, μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τους προσωπικούς δεσμούς που διατηρεί με τη Ρωσική κοινότητα. "Η αλήθεια είναι μία, ότι αγαπώ τη Ρωσία, αγαπώ το Ρωσικό λαό και αγαπώ το Ρωσικό πολιτισμό από τα μικρά μου χρόνια. Όπως ανάφερε, ο κ. Ρόμαν Παβίλοφ, στα 15 στα 16 μου πήγα φυλακή όπου έμεινα εκεί 3 χρόνια από τα 16 μου μέχρι τα 19. Εκεί, στη φυλακή, υπήρχε μια πολύ μικρή και πολύ φτωχική βιβλιοθήκη που περιείχε πολύ λίγα έργα ανάμεσα στα οποία ήταν και τα έργο του Ντολστόι του Ντοστογιέφσκι και του Μαξίμοβιτς. Τα διάβασα όλα πολλές φορές και επηρεάστηκα πολύ", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η χορηγία από τον Ανδρέα Νεοκλέους, ποσού ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, για κάλυψη μέρους των εξόδων της ανέγερσης της Ρωσικής εκκλησίας, στη Λεμεσό.

Μιλώντας στη συγκινητική τελετή ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, εξήρε το ρόλο που επιτελεί η Ρωσική κοινότητα στην Κύπρο. "Εμείς στη Λεμεσό εκτιμάμε ιδιαίτερα την παρουσία Ρώσων και Ρωσόφωνων φίλων οι οποίοι επέλεξαν τη Λεμεσό ως τη δεύτερη τους πατρίδα και για τη θετική επίδραση τους πάνω στη Λεμεσό σε όλους τους τομείς όχι μόνο στον οικονομικό αλλά και στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα", δήλωσε.

Χαιρετισμό, στην εκδήλωση εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών, ανέγνωσε ο πρώην πρέσβης, Μάριος Ιερωνυμίδης, o οποίος εξήρε το σημαντικό ρόλο των Κυπρο-Ρωσικών σχέσεων και συνεχάρη παράλληλα όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη και διατήρηση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα