Νεοφυτίδης: «Καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα» (vid)

Ο κανονισμός της ΚΟΠ που υποχρεώνει τον οποιοδήποτε νεαρό ποδοσφαιριστή να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο χωρίς την επιθυμία του, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης.

«Δεν άνοιξε τώρα με τον Κατσαντώνη το θέμα, αλλά έχει εδώ και δυο χρόνια. Τονίζεται η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προστασίας του παιδιού. Αλλάχτηκε και στάλθηκε στην Ομοσπονδία και ο παλιός κανονισμός πρέπει

να αποσυρθεί άμεσα. Δεν μπορεί να υποχρεώνει οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή να αποδεχτεί επαγγελματική πρόταση. Έπρεπε να αλλάξει και είναι παράνομο.

Δεν μπορείς να πείσεις κάποιο που δεν θέλει να ασκήσει αυτό το επάγγελμα να το κάνει. Διασφαλίστηκε, όμως, η συμφωνία εκπαίδευσης για τις ομάδες και όταν υπογράψει σε άλλο Σύλλογο, εντός 30 ημερών θα πάρει τα χρήματά της.

Όταν γίνει 22 χρόνων ο ποδοσφαιριστής, υποχρεούται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο όταν αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία. Οι προηγούμενες ομάδες από 12 χρονών και άνω δικαιούνται χρήματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Νεοφυτίδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον ΠΑΣΠ και αποκάλυψε το ποσό που δικαιούνται να εισπράξουν οι ομάδες για τα έξοδα εκπαίδευσης.

«Ο στόχος του ΠΑΣΠ ήταν να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Σωματείων και των ποδοσφαιριστών. Θεωρώ ότι έχουμε ένα μικρό παράθυρο για να το διορθώσουμε.
Περιμένουμε γνωμάτευση από την FIFPro και εντός της ημέρας θα εκδώσουμε ανακοίνωση. Είναι δίκαιο το ποσό, είναι περίπου 30 χιλιάδες τον χρόνο τα έξοδα εκπαίδευσης. Μόνο στην Κύπρο γίνεται αυτό το πράγμα, να καταθέτει η ομάδα συμβόλαιο και να υποχρεώνει τον νεαρό να μείνει στην ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα