Νέο σκάνδαλο διασπάθισης χρημάτων στο Τμ.Εμπορικής ναυτιλίας

Νέο σκάνδαλο διασπάθισης χρημάτων, αυτή τη φορά στο τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας εξετάζει η αστυνομία η οποία προχώρησε σε 5 σύλληψεις.

Πρόκειται για 42χρονο Υπάλληλο του τμήματος για τη σύζυγό του 36 ετών και τρείς αλλοδαπές 33 – 34 και 24 ετών από Πολωνία, Τσεχία και Λιθουανία

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ο 42χρονος επιθεωρητής πλοίων ήταν ο αρμόδιος για ερευνητικά προγράμματα που επιχορηγούνταν από την Ε.Ε.

Ο ύποπτος σύμφωνα με τα μέχρι

στιγμής στοιχεία δημιούργησε διάφορες εταιρείες οι οποίες φρόντισε να πάρουν 8 ερευνητικά προγράμματα. Στις εταιρείες αυτές εμπλέκονταν με διάφορους τρόπους η σύζυγος του και οι τρεις αλλοδαπές.

Εκ πρώτης όψεως οι εταιρείες των υπόπτων φαίνεται να απέσπασαν 72 περίπου χιλιάδες ευρώ.

Εναντίον του 42χρονου διερευνώνται 8 αδικήματα, όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, δόλος και κατάχρηση εξουσίας και αδικήματα συγκάλυψης, ενώ εναντίον των 4 γυναικών διερευνώνται 5 αδικήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα από τις εταιρείες που φέρεται να εμπλέκονται ενώ οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα