Νέο οργανόγραμμα, νέο κτίριο και αλλαγές στο ΡΙΚ2

Στις διαβουλεύσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ που θα αρχίσει σύντομα, στις διεργασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου και στις αλλαγές που θα γίνουν στο ΡΙΚ2, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Φράγκος κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2020. Ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ

είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες 35 εκ. ευρώ.

Ο κ. Φράγκος είπε πως παρουσίασαν στην Επιτροπή έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2020 και αναφέρθηκε στην εκσυγχρονιστική πορεία που έχει θέσει σε εφαρμογή το παρόν ΔΣ σε ένα χρόνο από τον διορισμό του. Πρόσθεσε πως έθεσαν υπόψη της Βουλής τις παρατηρήσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και του Γενικού Ελεγκτή που πιστοποιούν ότι το ΡΙΚ πληροί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μια δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Φράγκος δήλωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ, ενώ αναλύοντας τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, σημείωσε ότι με την νέα οργανική δομή, θα υπάρξει δυνατότητα ανέλιξης των υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Πρόσθεσε πως θα υπάρξει σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, είπε ακόμη ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι διεργασίες για ανέγερση νέου κτιρίου του ΡΙΚ, εξηγώντας ότι θα πωληθεί μέρος της γης και με τα έσοδα, θα ανεγερθεί το νέο κτίριο. Όπως είπε, το σημερινό κτίριο ήταν αρχικά στρατόπεδο των Βρετανών, ενώ οι βουλευτές υπέδειξαν ότι το σημερινό κτίριο είναι ακατάλληλο για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Φράγκος προανήγγειλε αλλαγές και για το ΡΙΚ 2 ώστε να αποκτήσει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο βραβευμένο αρχείο του ΡΙΚ, «ψηφιακός Ηρόδοτος». Επίσης, σημείωσε ότι το 50% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα, είναι από άτομα από 18-45 ετών, και πως οι επισκέψεις προέρχονται από 63 χώρες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης είπε πως κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ τέθηκε το πολύ κρίσιμο θέμα της δομής αλλά και των εργαζομένων πολλών ταχυτήτων του ιδρύματος. Όπως είπε ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί παρόλο που ο πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε πως υπάρχει ικανοποιητική εξέλιξη στο θέμα.

Ο κ. Βότσης ανέφερε πως το θέμα των υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα όπως επιλυθεί πολύ σύντομα γιατί είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί ιδιαίτερα την Επιτροπή.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου σε δηλώσεις της για τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ είπε πως έχουν δει, ως Επιτροπή, πρόοδο σε ό,τι αφορά το οργανόγραμμα του Ιδρύματος, ενώ έχουν δει και βελτιώσεις  στο ζήτημα της ποιητικής αναβάθμισης των προγραμμάτων του ΡΙΚ.  Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αναμένουν ακόμα περισσότερα.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων–Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε πως του προκάλεσε αρνητική εντύπωση και έκπληξη ότι το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών απέκοψαν κονδύλι 200 χιλιάδων ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία της ανέγερσης καινούριων κτιρίων. Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί επισήμως από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ως άρρωστο κτίριο στο οποίο δημιουργούνται ανθυγιεινές συνθήκες για τους εργαζομένους.

Είπε πως είναι άμεση η ανάγκη για ανέγερση ενός καινούριου Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού και δεν καταλαβαίνει, όπως πρόσθεσε, για τα Υπουργεία απέκοψαν αυτό το κονδύλι, στέλνοντας για μετά το 2022 τον προγραμματισμό για την ανέγερση του νέου κτιρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα