O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Γερμανίας για τη διεθνή διάσκεψη για Λιβύη

Το ΚΥΠΕ ρώτησε σήμερα τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, για το εάν θα έρθει εκτάκτως στο Βερολίνο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης και για το εάν η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη πιθανολογούμενη διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει στο Βερολίνο.

Ο κ. Ζάιμπερτ αρνήθηκε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, υποστηρίζοντας πως όλα είναι ανοιχτά.

Όπως δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου διάσκεψη για τη Λιβύη, εδώ στο Βερολίνο.Τα σχέδια αυτά υπάρχουν για την ερχόμενη Κυριακή, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω επίσημα.Οι προετοιμασίες για μια τέτοια διάσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποία διάσκεψη σε κάθε περίπτωση θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο.Η Καγκελάριος και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά διεθνών επαφών, ωστόσο όταν έρθει η ώρα θα δώσουμε και επίσημα τον χρόνο διεξαγωγής της διάσκεψης αυτής».

Σχετικά με το εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν θα έρθει στο Βερολίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «διάβασα και εγώ την είδηση σε τουρκικά ΜΜΕ ότι θα έρθει εδώ ο Πρόεδρος Ερντογάν, αλλά από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης είπα ότι είχα να πω, εν καιρώ θα σας ενημερώσω για τον χρόνο διεξαγωγής της διάσκεψης και το ποιοι θα λάβουν μέρος».

Για το εάν και η Ελλάδα θα λάβει μέρος στη διάσκεψη, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Αντεμπάρ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες, ούτε και το ποιοι θα συμμετάσχουν.

Η κ. Αντεμπάρ απέφυγε να πει το εάν η Ελλάδα έχει υποβάλλει αίτημα συμμετοχής στη διάσκεψη, πρόσθεσε ωστόσο πως «στη διάσκεψη θα πάρουν μέρος χώρες που έχουν επιρροή στη Λιβύη», αναφέροντας σειρά χωρών, όπως η Τουρκία, η Γαλλία, η Ρωσία,η Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκπρόσωποι της ΕΕ και των ΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα