Νέο μοντέλο ανάπτυξης προτείνει το ΔΗΚΟ

H Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει σχέδιο για αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος παρουσίασε σήμερα προτάσεις για νέο μοντέλο ανάπτυξης με ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες και εφικτές προτάσεις.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι μέσω των προτάσεων αυτών θα προκύψει ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Ανέφερε ακόμη ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα ισχυρό κέντρο και το κέντρο χρειάζεται ένα δυνατό Δημοκρατικό Κόμμα.

Το ΔΗΚΟ όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προτείνει τη δημιουργία τράπεζας διαχείρισης προβληματικών δανείων ώστε να αποτραπεί το ξεπούλημα στο εξωτερικό της περιουσίας των Κυπρίων, την παροχή φορολογικών κινήτρων για ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ταμείου το οποίο θα αντλεί επενδύσεις από το κράτος, από ιδιώτες και από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και κεφάλαια από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα μπορεί να χρηματοδοτεί βιώσιμες επιχειρήσεις σε τομείς με σημαντικό ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το ΔΗΚΟ σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, προτείνει ακόμη τη μείωση του του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 20%, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Η μείωση εξήγησε, θα δίδεται στον φορολογικό συντελεστή και θα είναι κλιμακωτή, δηλαδή θα ξεκινά από 0,5% και θα φτάνει στο 2% αναλογικά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να απαιτείται μόνο μια άδεια για τη λειτουργία κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης ώστε να μην τρέχουν οι πολίτες από γραφείο σε γραφείο.

Επίσης το ΔΗΚΟ προτείνει τη διάθεση του 2% του προϋπολογισμού για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επανεκπαίδευση ανέργων μέχρις ότου η ανεργία κατεβεί κάτω από 5%, να δοθούν κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και να αποζημιωθούν οι κάτοχοι αξιογράφων, οι κύπριοι καταθέτες, τα ταμεία συντάξεως και πρόνοιας για το κούρεμα των καταθέσεων από το 10% του ετήσιου πλεονάσματος για δέκα χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση για την διαπίστωση ότι ενδεχομένως μια πολυκομματική Βουλή να έχει πρόβλημα να περάσει καίρια νομοσχέδια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα ισχυρό κέντρο, και το κέντρο χρειάζεται ένα δυνατό Δημοκρατικό Κόμμα, “για να μπορεί να τα βάζει μαζί με την αλαζονεία του διπολισμού και του δικομματικού κατεστημένου”.

“Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, μόνο μπροστά να πάμε και το ΔΗΚΟ με τις δικές του προτάσεις μπορεί να πάρει την Κύπρο μπροστά”, ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι “είμαστε υπέρ του να είναι ισχυρό το ΔΗΚΟ, γιατί ένα ισχυρό ΔΗΚΟ μπορεί να τα βάλει με το δικομματικό κατεστημένο, εμείς τα έχουμε ξαναβάλει μαζί τους στο παρελθόν και ζητάμε την βοήθεια των πολιτών για να τα βάλουμε μαζί τους στην νέα Βουλή”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα