Νέο ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό «χτυπάει» την Κύπρο τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στο Αιγαίο κινείται νοτιοανατολικά και ισχυροποιείται. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν ως πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη τα φαινόμενα εξασθενούν αλλά ο άστατος καιρός

παραμένει με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση για να κυμανθεί σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. 

Όσον αφορά τη σημερινή μέρα, το χαμηλό βαρομετρικό που εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας στα παράλια και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στον πλην 1 βαθμό στα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασμένος με χαμηλή νέφωση και ομίχλη στο εσωτερικό και τα ορεινά ενώ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στο μηδέν στα ορεινά όπου ο παγετός θα επιμένει.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασμένος με χαμηλή νέφωση και ομίχλη στα ορεινά η οποία προοδευτικά θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να βρεθεί κοντά στα κανονικά κλιματικά επίπεδα για την εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα