"Φωτιές" για Παναθηναϊκό και Ζοτς οι μεταξύ τους αναμετρήσεις - Γιατί... καίγεται ο Ομπράντοβιτς


Δεν θα είναι μια συνηθισμένη μάχη. Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς έχουν πίσω τους μια ολόκληρη ιστορία. Μια ιστορία γραμμένη με τα πιο χρυσά γράμματα.

Η μοίρα τους έφερε αντίπαλους, εν έτει 2017, στη μεγαλύτερη μάχη που θα μπορούσε να προκύψει, εκτός φάιναλ φορ. Ένα βήμα πριν απ' αυτό, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα έδρας και τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε φάιναλ φορ

πέντε χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή.

Τότε, το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εκείνος που είχε οδηγήσει τους "πράσινους" στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Από τότε μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρεθεί ξανά σε φάιναλ φορ, σε αντίθεση με τον Ζοτς, που μετράει ήδη δύο συμμετοχές με τη Φενέρ και πέρσι έφτασε στον τελικό.

Όμως ο Σέρβος τεχνικός δεν νιώθει ιδιαίτερα... άνετος, μιας και φέτος ο στόχος που του είχαν θέσει από τη διοίκηση ήταν ξεκάθαρος και αδιαπραγμάτευτος. "Η κορυφή της Ευρώπης μέσα στο σπίτι μας", του είπαν ορθά κοφτά πριν λίγους μήνες. Για να τα καταφέρει πρέπει να περάσει μέσα από το ΟΑΚΑ. Και ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα πως μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο.

Το συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό έβαλε φωτιές στον Ομπράντοβιτς, ο οποίος αν δεν καταφέρει να στείλει τη Φενέρ στο φάιναλ φορ θα έχει αποτυχεί στη σεζόν, ό,τι κι αν κάνει στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, για τους "πράσινους" η κόντρα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει και μία άλλη διάσταση. Οχι, τόσο για τους παίκτες και τους προπονητές, όσο για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πρόκριση του Παναθηναϊκού σε βάρος της Φενέρ δεν θα σημάνει, βεβαίως, απομυθοποίηση του Ζοτς στις τάξεις του "τριφυλλιού". Θα είναι μία μεγάλη απόδειξη, όμως, ότι υπάρχει ζωή και χωρίς τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης.

Οταν ο Παναθηναϊκός έχει μία αποτυχία τα τελευταία χρόνια, πολλοί αρχίζουν και φέρνουν στην επιφάνεια το όνομα του Ζοτς. Οχι ότι θα πάψει εντελώς αυτό, αλλά αν προκριθούν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, αυτό θα σημαίνει επίσης ότι ο Ομπράντοβιτς για τέταρτη χρονιά στα τέσσερα χρόνια που είναι στη Φενέρ, δεν θα έχει πάρει Ευρωλίγκα. Σε μία ομάδα, δηλαδή, που του δίνει ένα τεράστιο μπάτζετ και όλες τις ανέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα