Νεκρός σε τροχαίο ο θρυλικός Μπομπ Σάιμον των "60 Mιnutes"

Με τραγικό τρόπο «έφυγε» από την ζωή ο γνωστός και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος Μπομπ Σάιμον: αν και στη μακρόχρονη καριέρα του βρέθηκε σε εμπόλες ζώνες ανά τον πλανήτη και έπεσε στα χέρια Ιρακινών καθεστωτικών, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου του!

Ο 73χρονος δημοσιογράφος -που τιμήθηκε με 25 βραβεία Emmy για ρεπορτάζ του, όπως ο πόλεμος στο Βιετνάμ, ο πόλεμος στον Κόλπο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες- έχασε την ζωή του στη Νέα Υόρκη, όταν το αμάξι στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε

με ένα άλλο και μετά προσέκρουσε στις μεταλλικές μπάρες.

Με τραύματα στο κεφάλι και το στέρνο, ο Μπομ Σάιμον, που στη μακρόχρονη καριέρα του έκανε ανταποκρίσεις σχεδόν από όλα τα μέρη του κόσμου, μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, ενώ ο 44χρονος οδηγός του νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

«Έχουμε δυσάρεστα νέα από την οικογένεια του CBS. Ο συνάδελφός μας από το “60 Minutes”, Μπομπ Σάιμον σκοτώθηκε», ανακοίνωσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο παρουσιαστής του καναλιού, Σκοτ Πέλεϊ.

Οι εικόνες από το σημείο του ατυχήματος σοκάρουν, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος στραπατσαριστηκε. Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε συλλήψεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 73χρονος καθόταν στη θέση του συνοδηγού και δεν φορούσε ζώνη.

Εκτός από την δημοσιογραφική οικογένεια των ΗΠΑ, συγκλονισμένη είναι και η οικογένεια του Μπομπ Σάιμον και, ιδιαίτερα, η κόρη του, η οποία εργαζόταν στην παραγωγή της εκπομπής και, αυτές τις μέρες, ετοίμαζε μαζί του ένα θέμα για τον ιό Έμπολα…

(Αγκαλιά με την κόρη και την σύζυγό του αφότου αφέθηκε ελεύθερος από Ιρακινούς στρατιώτες, το 1991)

ΠΗΓΗ - star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα