Αναθεώρηση "τριπλής τιμωρίας" και η τέταρτη αλλαγή

Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου (Laws of the Game) προωθούνται από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο ( The International Football Association Board) το οποίο θα συνεδριάσει στις 28 Φεβρουαρίου στη Βόρειο Ιρλανδία.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο είναι ένας οργανισμός στον οποίο εκπροσωπούνται οι τέσσερις αρχαιότερες ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες (Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου FIFA.Ο οργανισμός αυτός είναι αρμόδιος για τον καθορισμό των Κανονισμών Ποδοσφαίρου. Η κάθε Ομοσπονδία

έχει στο συμβούλιο μια ψήφο ενώ τέσσερις ψήφους έχει η FIFA, ούτως ώστε καμιά απόφαση σε σχέση με αλλαγές κανονισμού να μπορεί να ληφθεί χωρίς την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.Δύο είναι τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν στις 28 Φεβρουαρίου.Το πρώτο, το οποίο αποτελεί εισήγηση της FIFA, είναι να επιτρέπεται τέταρτη αλλαγή από τις ομάδες στους αγώνες στους οποίους υπάρχει παράταση.Επίσης , σε σχέση με τις αλλαγές, θα συζητηθεί το θέμα της αύξησης του αριθμού αλλαγών που δικαιούνται οι ομάδες σε διεθνείς αγώνες Παίδων και Νέων. Επιπλέον, το Συμβούλιο θα εξετάσει , κατόπιν εισήγησης της UEFA, αναθεώρηση του κανονισμού της «τριπλής τιμωρίας» ποδοσφαιριστή ο οποίος στερεί προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος από αντίπαλο.Σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό, παίκτης που σταματά με φάουλ αντίπαλο στη μεγάλη περιοχή ο οποίος ετοιμάζεται να σκοράρει, πέραν του πέναλτι, ο διαιτητής τον τιμωρεί με κόκκινη κάρτα και άρα, χάνει και επόμενο ή επόμενους αγώνες της ομάδας του.Ουσιαστικά η τιμωρία είναι τριπλή (πέναλτι, αποβολή και απουσία από επόμενους αγώνες) και η εισήγηση είναι να μην αποβάλλεται ο ποδοσφαιριστής όταν η ομάδα του δεχτεί την εσχάτη των ποινών, το πέναλτι. Στην ατζέντα της συνεδρία του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου είναι και η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την περαιτέρω χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα