Νεκρός πυγμάχος στην Αυστραλία

Ο 23χρονος Braydon Smith έχασε τον αγώνα του με απόφαση μετά από 10 γύρους στην Αυστραλία και λίγο αργότερα στα αποδυτήρια κατέρρευσε. H διάγνωση; Εγκεφαλική αιμορραγία και πρήξιμο που τον έριξε σε κώμα.

Δύο μέρες μετά το νοσοκομείο τον έβγαλαν από την υποστήριξη ζωής αφού ήταν πια εγκεφαλικά νεκρός. Την επόμενη μέρα κιόλας ο Ιατρικός Σύλλογος του Queensland άρχισε την καμπάνια για την απαγόρευση της πυγμαχίας στη χώρα."Πιστεύουμε ότι το φερόμενο ως σπορ, όπου δύο άνθρωποι βγάζουν νοκ

άουτ ο ένας τον άλλον χτυπώντας στα κεφάλια τους όσο περισσότερο μπορούν για να κερδίσουν, είναι βάρβαρο. Δεν σου επιτρέπεται να χτυπήσεις τα όργανα κάτω από τη ζώνη αλλά μπορεί να χτυπήσεις αυτά πάνω από τους ώμους όσο θες και αυτά τα όργανα είναι τα πιο σημαντικά σε όλο το σώμα!" δήλωσαν σε κεντρικό κανάλι.Ο πρόεδρος της πυγμαχικής ομοσπονδίας του Queensland υπερασπίστηκε του αθλήματος: "Είναι ένα τραγικό ατύχημα, όπως αυτά που μπορείς να έχεις με ένα αυτοκίνητο ή σε κάποιο άλλο σπορ. Υπάρχουν πολλά σπορ που έχουν θανάτους. Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε άτρωτοι αλλά ταυτόχρονα δεν πιστεύουμε ότι είναι η πυγμαχία που θα κάνει το σοβαρό κακό στη νεολαία μας". Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ο άτυχος πυγμάχος ήταν απόλυτα υγιής πριν την μάχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα