Νέες συνεργασίες για την ΙΚΕΑ

Και φέτος στα Democratic Design Days στο Älmhult της Σουηδίας, bloggers, influencers και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο εντυπωσιάστηκαν με τις νέες συνεργασίες της ΙΚΕΑ.

Στη σκηνή ανέβηκε ο Marcus Engman, Διευθυντής Σχεδίασης στο ΙΚΕΑ της Σουηδίας και η παρουσίαση των νέων συνεργασιών της ΙΚΕΑ

ξεκίνησε.

Η IKEA υιοθέτησε και επεκτάθηκε γύρω από την ιδέα του "δημοκρατικού σχεδιασμού" πάνω σε πέντε βασικές αρχές: μορφή, λειτουργία, βιωσιμότητα, ποιότητα και χαμηλή τιμή.

ΙΚΕΑ Χ STEFAN DIEZ

Η συνεργασία της ΙΚΕΑ με τον Stefan Diez, βραβευμένο βιομηχανικό σχεδιαστή, ξεκινάει από μια κοινή περιέργεια για τον μελλοντικό χώρο εργασίας. Ο Stefan Diez είναι ένας σχεδιαστής που έχει μεγάλη εμπειρία από τη δημιουργία δημιουργικών χώρων εργασίας για εταιρείες που αλλάζουν διαρκώς. Η IKEA και ο Stefan Diez μοιράζονται επίσης το όραμα της κατασκευής όμορφων αντικειμένων σχεδιασμού προσιτά για πολλούς ανθρώπους. Η συνεργασία της IKEA με τον Stefan Diez θα είναι σε φάση πρωτότυπου στο Älmhult από το 2019.

ΙΚΕΑ Χ UNYQ &AREA ACADEMY

H ΙΚΕΑ σε συνεργασία με την UNYQ και τo Area Academy για τη βελτίωση των παιχνιδιών και της ζωής γύρω τους

Υπάρχουν περίπου 2 δισεκατομμύρια gamers στον κόσμο - μία ομάδα που αγνοήθηκε τόσο από την άποψη της ζωής στο σπίτι όσο και από λειτουργική και εργονομική προοπτική.

Μαζί με την UNYQ, έναν τολμηρό επαναστάτη των τρισδιάστατων ιατρικών φορητών συσκευών και της εκπαιδευτικής ηλεκτρονικής αθλητικής εταιρείας Area Academy, η IKEA θέλει να διερευνήσει πώς η προσωποποίηση και η επίπλωση στο σπίτι μπορούν να αλλάξουν το gaming και τη ζωή γύρω του - αντιμετωπίζοντας την εμφάνιση, την εργονομία και την κινητικότητα.

ΙΚΕΑ Χ Little Sun

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρισμό σήμερα. Πολλοί από αυτούς επίσης δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε καθαρό νερό και αξιόπιστες υπηρεσίες επικοινωνιών. Συνεργαζόμενοι με τις κοινωνικές επιχειρήσεις Little Sun, η IKEA ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τα θέματα αυτά και να διερευνήσει τις δυνατότητες λύσεων εκτός δικτύου και ανανεώσιμης ενέργειας, ώστε να καταστήσει την καθημερινή ζωή πιο βιώσιμη.

IKEA X ADIDAS

Η ΙΚΕΑ πρωτοπορεί και συνεργάζεται με την ADIDAS με σκοπό να διερευνήσουν τις σχέσεις μεταξύ των χώρων διαβίωσης και του αθλητισμού και πώς μπορούν και οι δύο να προσαρμοστούν για να βοηθήσουν στη δημιουργία υγιεινών συνηθειών.

«Συνεργαζόμενοι με την Adidas, θέλουμε να κατανοήσουμε τι είναι ευημερία για τους ανθρώπους και ειδικά για το τι ασκεί επιρροή στην άσκηση, τον ύπνο και το φαγητό στην καθημερινότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε καλύτερα σπίτια, να αλλάξουμε τις συνήθειες και να κάνουμε πιο ενεργή τη ζωή για περισσότερους ανθρώπους, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ευεξία θα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους », λέει ο Marcus Engman, Διευθυντής Σχεδίασης στο ΙΚΕΑ της Σουηδίας.

IKEA X LEGO

Μία ακόμη συνεργασία που δίνει την ευκαιρία στην ΙΚΕΑ να δημιουργήσει καλύτερα σπίτια και να προσφέρει στους πολλούς είναι η συνεργασία της με τον Όμιλο LEGO. Γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής και η ΙΚΕΑ πιστεύει στη δύναμη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι μας επιτρέπει να είμαστε δημιουργικοί, να εξερευνούμε, να πείραμα, να ονειρευόμαστε και να ανακαλύπτουμε. Η ΙΚΕΑ και ο όμιλος LEGO, θα ενώσουν λοιπόν τις δυνάμεις τους για να ενθαρρύνουν περισσότερο το παιχνίδι.

Η IKEA εξαπλώνει το ευαγγέλιο του "δημοκρατικού σχεδιασμού" σε όλο τον κόσμο μέσω των 300 καταστημάτων της σε 25 χώρες και της ταχύτατα αναπτυσσόμενης παρουσίας του στο διαδίκτυο. Η Ikea πιστεύει ότι "ο καθένας έχει το δικαίωμα σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή" και η δέσμευσή του για "δημοκρατικό σχεδιασμό" είναι το μέσο για την επίτευξη αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα