Νέες γεύσεις της Ιαπωνίας στο αεροσκάφος απο την Emirates

Η κουζίνα Kaiseki προσφέρεται στην Πρώτη Θέση, και νέο κουτί Bento Box παρουσιάστηκε στη Διακεκριμένη Θέση στις πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Ιαπωνίας

Η Emirates αποκάλυψε ένα συναρπαστικό νέο ιαπωνικό μενού για τους πελάτες της Πρώτης Θέσης και της Διακεκριμένης Θέσης στις πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Χανέτα, Ναρίτα, και των αεροδρομίων Kansai στην Ιαπωνία. Η ομάδα τροφοδοσίας της Emirates

στο Ντουμπάι οραματίστηκε τις νέες επιλογές του μενού και τις δημιούργησε σε συνεργασία με ένα τοπικό τροφοδότη στην Ιαπωνία, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατό πιο φρέσκα υλικά.

Συμπληρώνοντας το γκουρμέ διεθνές μενού της, οι πελάτες της Πρώτης Θέσης σε πτήσεις της Emirates προς και από την Ιαπωνία μπορούν πλέον να δοκιμάσουν παραδοσιακή κουζίνα Kaiseki (γεύμα πολλών πιάτων) και οι πελάτες της Διακεκριμένης Θέσης έχουν την επιλογή ενός πρόσφατα σχεδιασμένου κουτιού Bento. Η Emirates, η οποία ονομάστηκε Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο το 2016 στα περίφημα βραβεία Skytrax World Airline Awards, είναι η πρώτη αεροπορική εταιρείας της Μέσης Ανατολής που σερβίρει γεύματα εμπνευσμένα από την Kaiseki στο αεροσκάφος.

Η Emirates συνεργάστηκε με την Gate Gourmet Japan για να αναπτύξει και να παράγει τα νέα στοιχεία στο μενού. Η Gate Gourmet Japan, η οποία βρίσκεται στην Πόλη Ναρίτα, του Νομού Τσίμπα, προσφέρει μια εμπειρία από τη φάρμα στο τραπέζι. Έχει καθιερώσει ένα σύστημα για να προμηθεύεται φρέσκα διαλεγμένα λαχανικά από τοπικές φάρμες, όπως τη Hokuso Vegetable Farm, τα οποία είναι όλα σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την εγκατάσταση της. Αυτό σημαίνει ότι τα πιο φρέσκα τοπικά παραγόμενα συστατικά χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των γευμάτων στα αεροσκάφη της Emirates.

Η κουζίνα Kaiseki της Πρώτης Θέσης διαθέτει πέντε γεύματα, που συμπεριλαμβάνουν κρύα ορεκτικά, ένα ζεστό πιάτο, αρωματισμένο ρύζι, λαχανικά τουρσί, σούπα miso, και τελειώνουν με μια μερίδα «wagashi», τα οποία είναι παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά που συνήθως τα απολαμβάνεις με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Τα γλυκά «wagashi» παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια ποικιλία συστατικών και μεθόδων και έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και διαφορετικές υφές.

Η «Kaiseki» είναι παραδοσιακή υψηλής ποιότητας ιαπωνική κουζίνα πολλών πιάτων. Οι ρίζες της χρονολογούνται αιώνες πριν, στα απλά γεύματα που σερβίρονταν σε τελετές τσαγιού. Σήμερα, η Kaiseki απολαμβάνεται σε ειδικές και εορταστικές περιστάσεις και σερβίρεται σε εξειδικευμένα εστιατόρια και Ryokans (πανδοχείο ιαπωνικού στυλ). Τα συστατικά είναι φυσικά, υψηλής ποιότητας και αλλάζουν με την εποχή. Κάθε γεύμα σερβίρεται αμέσως μετά που παρασκευάζεται έτσι ώστε να διατηρείται η φρεσκάδα των συστατικών. Ο σχεδιασμός των τροφίμων και το στυλ σερβιρίσματος είναι μια αντανάκλαση των σχημάτων που βρίσκονται στη φύση, όπου συμπεριλαμβάνει δάση, βουνά, νησιά, λουλούδια ή φύλλα. Η ισορροπία μεταξύ χρώματος, υφής, γεύσης, συνοχής, και του σχήματος του τροφίμου και της αισθητικής των επιτραπέζιων σκευών λήφθηκαν επίσης σοβαρά υπόψη.

Η Διακεκριμένη Θέση προσφέρει ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί Bento σε ένα υψηλής ποιότητας στυλ Ιαπωνικού κέτερινγκ, ιδανικό για να καταναλώνεται σε αεροσκάφος. Το Bento είναι η τέχνη της τακτοποίησης του γεύματος στην Ιαπωνία, και έχει μια ιστορία πάνω από χίλια χρόνια. Παρά το γεγονός ότι είναι κοινώς γνωστό ως ένα γεύμα για έξω, μπορείς επίσης να απολαύσεις τα κουτιά Bento ως εορταστικά γεύματα που είναι περίτεχνα προετοιμασμένα. Δίνεται προσοχή στη λεπτομέρεια και φροντίδα στη γεύση και στην παρουσίασή του. Η αισθητική του κουτιού γεύματος, η υφή των τροφίμων σε κάθε τμήμα του κουτιού, αποδεικνύουν την «kodawari» ή τη φροντίδα του κατασκευαστή και την εμπειρία στην προετοιμασία και καλλιτεχνική παρουσίαση.

Για να δημιουργήσει μια πραγματικά αυθεντική ιαπωνική γευστική εμπειρία στο αεροσκάφος, η Emirates συνεργάστηκε, επίσης, με την περίφημη ιαπωνική κατασκευάστρια επιτραπέζιων σκευών Noritake για να αναπτύξει αποκλειστικά σχέδια επιτραπέζιων σκευών για τα νέα μενού βασισμένα στην έννοια «Miyabi», που σημαίνει κομψότητα και φινέτσα.

Εμπειρογνώμονες της Noritake συνεργάστηκαν στενά με τις ομάδες προϊόντος και τροφοδοσίας της Emirates σχετικά με το σχεδιασμό των επιτραπέζιων σκευών, δίνοντας προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες για να διασφαλιστεί ότι τα επιτραπέζια σκεύη συμπληρώνουν το φαγητό και ενισχύουν την παρουσίασή τους. Με επιτραπέζια σκεύη που αντανακλούν τον ιαπωνικό παραδοσιακό σχεδιασμό, η Emirates επιδιώκει να εμπλουτίσει περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη στο αεροσκάφος. Οι Ιάπωνες πελάτες θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους όταν τους σερβίρουν τους δίσκους γευμάτων, ενώ οι μη-Ιάπωνες πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια αυθεντική ιαπωνική εμπειρία γεύματος.

Τα μενού σερβίρονται με μια ποικιλία από αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά, που συμπεριλαμβάνουν μπύρα Asahi, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο στα δρομολόγια της Ιαπωνίας.

Οι πτήσεις της Emirates προς και από την Ιαπωνία καλύπτουν τις ανάγκες των ιαπώνων ταξιδιωτών με το πλήρωμα καμπίνας που μιλά την ιαπωνική γλώσσα. Το βραβευμένο εν-πτήσει σύστημα ψυχαγωγίας Emirates, ice, προσφέρει έως και 2.500 κανάλια ηχητικής και οπτικής ψυχαγωγίας, που συμπεριλαμβάνει ιαπωνικές ταινίες, όπως «If Cats Disappeared From The World», καθώς και υπερπαραγωγές του Χόλυγουντ που μεταγλωττίστηκαν στα ιαπωνικά όπως τη ταινία «Zootropolis». Υπάρχουν, επίσης, εκατοντάδες κανάλια μουσικής, βιβλία ήχου και παιχνίδια. Οι επιβάτες της Emirates μπορούν να απολαύσουν ένα γενναιόδωρο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών, των 50 κιλών για την Πρώτη Θέση, 40 κιλών για τη Διακεκριμένη Θέση και μέχρι 35 κιλών για τους επιβάτες της Οικονομικής Θέσης.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου. Η Emirates εκτελεί πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα - κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – ταξιδεύοντας προς Αθήνα. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, η πτήση φτάνει στη Λάρνακα από το Ντουμπάι και πηγαίνει στη Μάλτα. Η απογευματινή πτήση φτάνει στη Λάρνακα από τη Μάλτα στην επιστροφή της στο Ντουμπάι.

Λεζάντα Φωτογραφίας: Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης της Emirates στα δρομολόγια μεταξύ Ιαπωνίας και Ντουμπάι μπορούν τώρα να απολαύσουν παραδοσιακή κουζίνα Kaiseki

Keywords
Τυχαία Θέματα