Νεαροί και νεαρές έκοψαν τα μαλλιά για φιλανθρωπικό σκοπό

Με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για βοήθεια σε παιδιά και νέους που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες για θεραπεία στην Κύπρο ή και στο εξωτερικό, οι νέοι του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου» διοργάνωσαν σήμερα μια πρωτότυπη εκδήλωση σε συνεργασία με το κομμωτήριο TONY &GUY Λάρνακας.

Συγκεκριμένα νεαροί και κοπέλες προσήλθαν στο κομμωτήριο για να κόψουν τα μαλλιά τους, τα οποία θα δοθούν για να τύχουν της σωστής επεξεργασίας και να κατασκευαστούν περούκες για τα παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία και

λόγω της χημειοθεραπείας χάνουν τα μαλλιά τους.

Σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Αποστόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου», ανέφερε ότι «αρκετοί νεαροί και κοπέλες προσέρχονται από τις τρεις το μεσημέρι στο κομμωτήριο για να κουρευτούν. Η ανταπόκριση που έχουμε είναι πολύ μεγάλη αφού μέχρι τις 4.30 το απόγευμα περίπου 30 άτομα έχουν προσέλθει για να κόψουν τα μαλλιά τους».

Πρόσθεσε πως «η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει σε περίπου 200 νέους της Λάρνακας και πάρα πολλοί νεαροί έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση προκειμένου να κόψουν τα μαλλιά τους ενόψει και της κατάταξης τους στην Εθνική Φρουρά».

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση, σημείωσε, "θα δοθούν σε καρκινοπαθή άτομα ως μια μικρή βοήθεια για τη θεραπεία στην οποία υποβάλλονται, αφού το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» επικεντρώνεται στις θεραπείες νέων και παιδιών με χρόνιες παθήσεις».

Ο Τζίμης Παναγιώτου, ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου TONY &GUY Λάρνακας, είπε πως «με μεγάλη περηφάνια αποδεχθήκαμε την πρόσκληση να προσφέρουμε τη βοήθεια αλλά και το χώρο μας, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν για ένα καλό σκοπό. Τα μακριά μαλλιά θα δοθούν για να τύχουν τεχνικής επεξεργασίας και ακολούθως να προσαρμοστούν σε περούκες που με τη σειρά τους θα δοθούν δωρεάν από το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» σε όλα τα παιδιά με λευχαιμία που παρακολουθούνται στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα».

Ένας από τους νέους που έκοψαν τα μαλλιά τους, ο Ανδρέας Λιμιστήρας ανέφερε πως «με μεγάλη περηφάνια ήρθα σήμερα για να συμμετάσχω στην εκδήλωση προκειμένου να βοηθήσω με το δικό μου τρόπο στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Πάρα πολλοί φίλοι και γνωστοί μας, που από αύριο θα αρχίσουν κατάταξη στην Εθνική Φρουρά, βρήκαν ευκαιρία να κόψουν εδώ τα μαλλιά τους τα οποία μαζί με την εισφορά που θα κάνουμε, θα δοθούν σε νέους και παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις».

Στο κομμωτήριο βρέθηκε και ο Λευτέρης Εμπεδοκλής, Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος δήλωσε πως «σήμερα ήρθα να κουρευτώ για να βοηθήσω το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου». Πιστεύω πως όσα ευρώ συγκεντρωθούν από τη σημερινή εκδήλωση τα οποία θα δοθούν στο Ίδρυμα, θα έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή να βοηθήσει πάσχοντες νέους και παιδιά».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα