Νέα Υόρκη: Συνελήφθη άντρας που μετέφερε βενζίνη μέσα σε Εκκλησία

Ένας άντρας τέθηκε υπό κράτηση έξω από τον διάσημο καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη το βράδυ, αφού συνελήφθη να μεταφέρει μπιτόνια με βενζίνη, δήλωσαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Μέσα στην Εκκλησία εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πιστοί που παρακολουθούσαν λειτουργία και ευτυχώς στον χώρο δεν ξέσπασε οποιαδήποτε πυρκαγιά. Αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τον άνθρωπο ως «συναισθηματικά διαταραγμένο» και τουλάχιστον ένα από

τα δοχεία περιείχε βενζίνη, δήλωσαν οι υπάλληλοι στο NBC News.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι «στο άτομο απετράπη η προσπάθεια να μπει στον καθεδρικό ναό» και ανατράπηκε στην αστυνομία. "Τίποτα δεν συνέβη μέσα στον καθεδρικό ναό", ανέφερε η αστυνομία. Πάντως, το γεγονός ότι το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ιστορική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ο John Miller, Αναπληρωτής Επίτροπος Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατίας του Τμήματος Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από την εκκλησία χθες το βράδυ ότι τα κίνητρα του ανθρώπου διερευνήθηκαν από τη μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας του τμήματος και το FBI. "Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς ποιες είναι οι προθέσεις του, αλλά νομίζω ότι το γεγονός ότι ένα άτομο περπατούσε σε μια τέτοια τοποθεσία με τέσσερα γαλόνια βενζίνης, δύο μπουκάλια ελαφρύτερου υγρού και αναπτήρες, είναι κάτι που θα μας απασχολούσε πολύ", δήλωσε ο Μίλερ. «Αναζητάμε το ιστορικό του και μιλάμε με μερικούς άλλους οργανισμούς».

Ο συλληφθείς ονομάζεται Μάρκ Λάμπαρερλο, 37 ετών, και δήλωσε ότι απλά περνούσε την εκκλησία για να φτάσει στη λεωφόρο Madison, επειδή το φορτηγό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την Πέμπτη Λεωφόρο, έμεινε από βενζίνη. Ωστόσο, μετά από έρευνες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αλήθεια.

Στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος βρίσκεται στο Midtown, υπήρξε μεγάλη παρουσία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα