Νέα συνάντηση

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ
Νέα συνάντηση είχαν τη Δευτέρα οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών, οι οποίοι προέβησαν σε ασκήσεις οι οποίες αναμένεται στη συνέχεια να αξιολογηθούν ξεχωριστά από την κάθε πλευρά και να ξανασυζητηθούν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τ/κ «πρακτορείου» ειδήσεων (ΤΑΚ), ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε ότι το περιουσιακό δεν απετέλεσε το μοναδικό θέμα συζήτησης, αλλά υπήρξε και συνάντηση του «υφυπουργού εξωτερικών» και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την ΕΕ Ερχάν Ερτσίν, με εκπροσώπους της ΕΕ, όπου και συζητήθηκαν θέματα γεωργικού ενδιαφέροντος.

Όπως

μετέδωσε ο τ/κ Τύπος, ο κ. Μπουρτζιού δήλωσε πως κάποια μέλη της επιτροπής που έχει δημιουργηθεί για τον καταρτισμό των μελλοντικών ομοσπονδιακών νόμων είχαν επίσης συνάντηση και αντάλλαξαν απόψεις για τον προγραμματισμό της εργασίας τους. «Ήταν μια προπαρασκευαστική συνάντηση για το πώς το πρόγραμμα αυτής της επιτροπής θα λειτουργήσει, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις σημειώσουν περισσότερη πρόοδο και έρθει η σειρά της συγγραφής των ομοσπονδιακών νόμων».

Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφορικά με τη θέση της τ/κ πλευράς υπέρ κάποιων μόνιμων παρεκκλίσεων και πως η πιο ενεργή συμμετοχή του Πίτερ Βαν Νούφελ θα είναι καθοριστική για την υπέρβαση των υφιστάμενων προβλημάτων, ο κ. Μπουρτζιού, μιλώντας στον παράνομο Μπαϊράκ, ανέφερε ότι στο Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου περιγράφεται το βασικό πλαίσιο και οι αρχές της διαπραγματευτικής διαδικασίας. «Η πολιτική ισότητα, η διζωνικότητα και η δικοινοτικότητα είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να τηρούνται και να προστατεύονται», δήλωσε. Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη πρόσθεσε ότι οι νόμοι της ΕΕ θα πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς να βλάπτουν αυτές τις βασικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα