Απόλλων: Το μυαλό τους είναι στραμμένο αλλού



Το ΘΟΙ αντιμετωπίζει σήμερα (14:00) στο Μακάρειο ο Απόλλωνας για τον α' γύρο του κυπέλλου, όμως η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα με την Ανόρθωση, που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Μια απόφαση που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει γνωστή είτε σήμερα είτε αύριο το πρωί.
Φυσικά ο Πέδρο Εμανουέλ περιμένει από τους παίκτες που θα επιλέξει για τον σημερινό αγώνα να κάνουν μια καλή εμφάνιση, και να πάρουν

χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χωρίς να καταναλώσουν πολλές δυνάμεις την πρόκριση για την επόμενη φάση. Είναι δεδομένο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα παρατάξει τον Απόλλωνα με αρκετές αλλαγές, τόσο για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που το έχουν ανάγκη, αλλά και για να προφυλάξει κάποιους άλλους ενόψει και του αγώνα με τη Δόξα, που ακολουθεί το Σάββατο στο Τσίρειο.
Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Λόπες, Γουίλερ και Κυριάκου, όπως και οι τιμωρημένοι από την τεχνική ηγεσία για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν την Παρασκευή Μερκής, Αγγελή και Κολοκούδιας. Εκτός από αυτήν την 6άδα ίσως εκτός αποστολής να έχουν μείνει και κάποιοι ακόμα βασικοί ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας.
Είπαμε ότι στόχος του Απόλλωνα είναι η εύκολη πρόκριση στην επόμενη φάση, γι' αυτό και ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας περιμένει από τους παίκτες που θα αγωνιστούν να είναι σοβαροί και να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους. Άλλωστε, κάποιοι από αυτούς που θα πάρουν το μεσημέρι φανέλα βασικού, το σημερινό παιγνίδι θα είναι ένα είδους τεστ για να διαπιστώσει ο προπονητής τους αν μπορεί να τους υπολογίζει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Πάντως στον Απόλλωνα έχουν στο μυαλό τους και τον αγώνα του Σαββάτου. Με μιαν ακόμα νίκη, η ομάδα θα επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ θα ανοίξει η όρεξη για περισσότερες επιτυχίες. Ακολουθούν ακόμα δύο παιγνίδια μετά τη Δόξα (μέσα ο Ερμής έξω η Πάφος) στα οποία ο Απόλλωνας είναι το φαβορί και του δίνεται η ευκαιρία να τρέξει ένα καλό σερί νικών (μπορεί να φθάσει και τις 5 αν δικαιωθεί από τον αθλητικό δικαστή) που θα του δώσει τεράστια δυναμική ενόψει των ντέρμπι με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, που κλείνουν τον πρώτο γύρο. Ταυτόχρονα, αν ο Απόλλωνας καταφέρει να πετύχει αυτό το σερί, θα έχει αντίκτυπο και στον βαθμολογικό πίνακα, που μπορεί να τον ανεβάσει ακόμα και στην 2η θέση, κάτι που θα δώσει και στον κόσμο το έναυσμα για τη συνέχεια.
Όπως είπαμε και στο ξεκίνημα, η προσοχή όλων στον Απόλλωνα είναι στραμμένη στην απόφαση που θα πάρει ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης για το ντέρμπι της προπροηγούμενης Κυριακής, που δεν ξεκίνησε ποτέ. Η διοίκηση της ποδοσφαιρικής εταιρείας της λεμεσιανής ομάδας έστειλε χθες το απόγευμα τον φάκελο υπεράσπισής της στον Αθλητικό Δικαστή και πλέον αναμένουν την τελική απόφαση. Στις τάξεις της λεμεσιανής ομάδας επικρατεί αισιοδοξία ότι θα βγουν κερδισμένοι από αυτήν τη δικαστική μάχη και η ομάδα θα αναρριχηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αν συμβεί αυτό, θα αποτελέσει ακόμα μια ένεση ψυχολογίας ενόψει του αγώνα του Σαββάτου, όπου η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος για τους «κυανόλευκους» της Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα