Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα οι διαπραγματευτές

Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΚΥΠΕ, Μαυρογιάννης και Ναμί συναντώνται εκ νέου τη Δευτέρα για να συνεχίσουν την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης των δύο ηγετών την Τετάρτη, 17 Ιουνίου.

Οι εξελίξεις τρέχουν υπό την σκιά της χθεσινής συνάντησης Ακιντζι - Μπαν καθώς και της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

ενημέρωσε τα μέλη για το θέμα των ΜΟΕ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο εξέφρασε τη δυσφορία της Κυβέρνησης για τη διαρροή του εγγράφου με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και μίλησε για ενέργεια, η οποία πλήττει τη σοβαρότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος από τη διαρροή και τις επόμενες μέρες θα δει πώς θα χειριστεί το θέμα.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μιλώντας έπειτα από συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας αναφέρθηκε σε μομέντουμ που δημιουργήθηκε” μετά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μίλησε για θετικά μηνύματα που βγήκαν από τις μέχρι τώρα συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Σε επίπεδο κομμάτων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κωφεύσει στις φωνές της συντήρησης και των μόνιμων “όχι” κατά την έκφραση του.

Αναφορικά με τη διαρροή του εγγράφου με τα ΜΟΕ που προτείνει η Ε/κ πλευρά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως η λύση είναι να μην ξαναδοθεί οποιοδήποτε έγγραφο και ότι χάσαμε τη σοβαρότητά μας”.

Το ΔΗΚΟ σχολιάζει τις δηλώσεις Ακιντζί ότι υπάρχει αμοιβαία συναντίληψη πως το εδαφικό και οι εγγυήσεις θα συζητηθούν στο τέλος των διαπραγματεύσεων και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ν' απαντήσει αν αυτό είναι αλήθεια.

Δηλαδή αν η ε/κ πλευρά αποδέχθηκε να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα στο τέλος των διαπραγματεύσεων. Το ίδιο ερώτημα απηύθυνε και η Συμμαχία Πολιτών δια του προέδρου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα