Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ 2-0: «Χρυσό» τρίποντο για εξάδα!

Τεράστιας σημασίας νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα απέναντι στην ΑΕΛ, με 2-0, στο πλαίσιο της 21 αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA 2022/23.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν νωρίς νωρίς δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο και καθάρισαν νωρίς το παιχνίδι.

Μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ από την εύστοχη εκτέλεση του Ντορεγκαράι από την άσπρη βούλα. 

Το

πέναλτι προήλθε ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Τζάλμα έπαιξε εντός περιοχής την μπάλα με το χέρι, η φάση διέλαθε της προσοχής του Φωτίου, όχι όμως και του VAR, ο οποίος τον κάλεσε στο on field review.

Το 2ο γκολ ήρθε στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Σαλαλίχ εκτέλεσε κόρνερ και στο πρώτο δοκάρι ο Ντάτκοβιτς ανενόχλητος με «σκαστή» κεφαλιά νίκησε τον Ολιβέιρα για το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την κορυφαία ευκαιρία της ΑΕΛ: Από εκτέλεση φάουλ του Τζάλμα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και στο κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Κοντινέλα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Άδωνη με τον ίδιο τρόπο έδιωξε σε κόρνερ (49’).

Ακολούθως η φιλοξενούμενη έβαλε πίεση, δημιούργησε προϋποθέσεις, έφτιαξε ευκαιρίες (72’ Μπεραχίνο, 77’ Τεϊσέιρα), ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στους 34 η Νέα Σαλαμίνα και στο -1 από την εξάδα (Απόλλων-Ομόνοια 35) στους 28 έμεινε η ΑΕΛ που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την έκτη θέση.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντάτκοβιτς, Τσίκο, Μάντζεκ (Μιγκελίτο 80'), Σάλαλιχ (Τιάγκο 65'), Καρλίτος (Μαργκάσα 80'), Ντορεγκαράι (Φλοριάν 65'), Οφόρι, Ντιακιτέ

Στον πάγκο: Κίσσας, Μαλεκκίδης, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Νικολάου, Τολεμές, Λέουκο, Μαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε 

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Παπαφώτης, Παντελή, Σιλβέστρος (Τσέρνιχ 63'), Μιλιτσεάνου (Κολιάς 90+1'), Μπιλοβάρ, Τζαλμά, Κοντινέλλα (Μπεραχίνο 63'), Σις

Στον πάγκο: Μούριελ, Κυριάκου, Μπεραχίνο, Μιραλάς, Σέρνιχ, Κόλιας, Ιωάννου, Ζαχαρία, Βεσελίνοβιτς, Χριστοδούλου

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαλαμίνα #45 ΑΕΛ 2#450, Χρυσό,salamina #45 ael 2#450, chryso