Νέα πρόταση για τον φόρο - Παραμένουν τα δημοτικά τέλη

Διαφοροποιεί την πρόταση της για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας η κυβέρνηση. Παραμένουν για φέτος τα δημοτικά τέλη με βάση τις αξίες του 1980.

Με διαφοροποιημένη πρόταση ως προς τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, παρουσίασε σήμερα ενώπιον της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Ο υπουργός αντιπρότεινε στα κόμματα περαιτέρω μείωση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, αλλά ταυτόχρονη διατήρηση των δημοτικών τελών.

Συγκεκριμένα, προτείνεται ενιαίος φορολογικός συντελεστής στο 0,35 τοις χιλίοις αντί 0,5 τοις

χιλίοις , όπως ήταν η αρχική πρόταση της κυβέρνησης. Η φορολογία θα υπολογίζεται με βάση τις εκτιμήσεις του 2013. Ο εισπρακτικός στόχος της κυβέρνησης με αυτήν την πρόταση ανέρχεται στα €30 εκ.

Στην αναθεωρημένη κυβερνητική πρόταση, επαναφέρεται η δημοτική φορολογία, από την οποία εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν επιπρόσθετα €15 εκ. για να συμπληρωθεί ο αρχικός κυβερνητικός στόχος, ο οποίος διαμόρφωνε τα κρατικά έσοδα στα €45 εκ.

Τη Δευτέρα στο τραπέζι οι προτάσεις των κομμάτων

Όπως όλα δείχνουν, η συζήτηση των προτάσεων των κομμάτων μετατίθεται για τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών τη Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες εξ' αυτών να κατατεθούν υπό τη μορφή του κατ' επείγοντος και το ζήτημα να κλείσει την ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής για ψηφοφορία.

Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμμένουν σε κλιμακωτή φορολόγηση των ακινήτων, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να εξευρεθούν συγκλίσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να τους οδηγήσουν σε κοινή πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα