Νέα ονόματα, ίδιες οι δυσκολίες

ΟΜΟΝΟΙΑ
Νέα μικρή λίστα κατήρτισε η τετραμελής επιτροπή, με το οικονομικό να εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο

Η αγωνία των φίλων της Ομόνοιας σε σχέση με τον επόμενο προπονητή που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας τους καλά κρατεί. Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν πολύωρες συνεδρίες, αξιολογήσεις και επαφές με πολλούς προπονητές -ή τους εκπροσώπους τους- δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει μέχρι τέλους η διαπραγμάτευση με κάποιον εκ των υποψηφίων.

Το προφίλ και το βιογραφικό που είχαν κάποιοι προπονητές, όπως για παράδειγμα οι Μπεν

Σιμόν, Μπέιν, Σκόρζα, Κέλερ (και κάποιοι άλλοι), ήταν αυτό που έψαχναν οι «πράσινοι». Το οικονομικό όμως αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, με αποτέλεσμα σήμερα η Ομόνοια να βρίσκεται περίπου στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε την προπερασμένη Δευτέρα.

Οι διεργασίες συνεχίστηκαν και εντατικοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα. Έγινε εκ νέου μια τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης χρυσής τομής, με προπονητές οι οποίοι βρέθηκαν υψηλά στη λίστα προτεραιότητας, έπεσε όμως και αυτή στο κενό. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος αξιολογήσεων και επαφών, με τεχνικούς οι οποίοι προτάθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Η τετραμελής επιτροπή, η οποία ανέλαβε να προκρίνει και να προτείνει στην ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου έναν μικρό αριθμό υποψηφίων, παρακάθισε σε νέα, πολύωρη συνεδρία χθες το απόγευμα και κατέληξε σε μια μικρή λίστα 3-4 προπονητών, οι οποίοι πληρούν τα -οικονομικά και προπονητικά- κριτήρια που έθεσε η διοίκηση για το επόμενο αφεντικό τού «Ηλίας Πούλλος».

Στην πλειοψηφία τους είναι προπονητές που προτάθηκαν τις προηγούμενες μέρες και τα ονόματά τους δεν είχαν παρελάσει από το «πράσινο» ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας. Υπάρχει, πάντως, και το όνομα ενός προπονητή το οποίο προτάθηκε και αξιολογήθηκε (θετικά) από την πρώτη στιγμή.

Ανεβάζει προσφορά ή ρίχνει τον πήχη;
Οι επαφές με τους προκριθέντες στην τελική λίστα έχουν ήδη αρχίσει και θα κορυφωθούν τις επόμενες ώρες. Τι μπορεί, όμως, να αλλάξει σε σχέση με τη διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδας και σήμερα ή αύριο να προκύψει συμφωνία με τον νέο προπονητή; Θα ανεβάσει η διοίκηση της Ομόνοιας την οικονομική προσφορά της, ή θα κατεβάσει λίγο τον πήχη των κριτηρίων και απαιτήσεων; Αυτό μπορεί να μην το μάθουμε και ποτέ. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί ο καταλληλότερος προπονητής, για να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα και φυσικά να αναλάβει το συντομότερο δυνατόν.

Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Με δεδομένο ότι ο νέος προπονητής έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομάδα του στο συναρπαστικό (και χρησιμότατο από κάθε άποψη για εξαγωγή συμπερασμάτων) ντέρμπι της Δευτέρας, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η ευκαιρία να μάθει και να δουλέψει με τους παίκτες του κατά τη διάρκεια της διακοπής, λόγω εθνικών ομάδων.

Ακόμα και σήμερα
Το ιδανικό, λοιπόν, για την Ομόνοια είναι να κλείσει άμεσα το κεφάλαιο «νέος προπονητής». Αν είναι δυνατόν και εντός της ημέρας. Φαίνεται πως με κάποιους προπονητές υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προκύψει άμεσα «γάμος». Ίσως όμως οι διοικούντες να επιχειρήσουν να δώσουν μια τελευταία μάχη, μπας και καταφέρουν να πείσουν κάποιον από τους υποψηφίους που βρίσκεται πιο ψηλά στη λίστα. Δεν τους παίρνει όμως να τραβήξουν πολύ ακόμη αυτήν τη διαδικασία. Γι' αυτό και εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και μαζί θα τελειώσει και η αγωνία του κόσμου της Ομόνοιας για τον αντικαταστάτη του Κώστα Καϊάφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα