Νέα μέτρα για διαδηλώσεις αποφασίστηκαν στο Υπ. Δικαιοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διευκρινήσεις και νέες ανακοινώσεις θα δοθούν από το Υπουργείο Υγείας οι οποίες θα ρυθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγονται οι διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας.

Αυτό ανακοίνωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη με το πέρας της σύσκεψης που έγινε το πρωί της Δευτέρας, παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας. Αφορμή για την εν λόγω σύσκεψη ήταν η διαμαρτυρία του περασμένου Σαββάτου έξω από το Προεδρικό

κατά την οποία δεν τηρήθηκαν ούτε μέτρα, ούτε αποστάσεις.

Διαβάστε εδώ: Στο επίκεντρο σύσκεψης η πορεία κατά μάσκας, εμβολίων και μέτρων

Η κ. Γιολίτη είπε ότι σε κάθε διαμαρτυρία θα ορίζεται ένας διοργανωτής ο οποίος θα συνομιλεί με την Αστυνομία ενώ θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις από τους παρευρισκόμενους καθώς επίσης και χρήση μάσκας. Σκοπός είναι όπως είπε η κ. Γιολίτη «να διατηρηθεί το δικαίωμα για διαδήλωση αλλά και αυτό της προστασίας εαυτόν λόγω πανδημίας. Τα μέτρα δεν έχουν πολιτική χροιά ή σκοπό να πλήξουν την Δημοκρατία. Έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να σώσουν ζωές και να περιθάλψουν ασθενείς», ξεκαθάρισε η Υπουργός. 

Η Υπουργός απηύθυνε έκκληση για λίγη υπομονή, μέχρι να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Σε ερώτηση για το διάταγμα που είναι σε ισχύ και απαγορεύει τις διαμαρτυρίας, η κ. Γιολίτη ανέφερε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον Υπουργό Υγείας η οποία θα διευκρινίζει τον τρόπο εφαρμογής των διαταγμάτων σε συνάρτηση με τα ισχύοντα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα