Νέα καμπάνα χιλιάδων για αμπελοπούλια και ξόβεργα

Εξώδικο πρόστιμο €7.250 επέβαλε η Υπηρεσία Θήρας σε 23χρονο από το Αυγόρου γιατί κατείχε προστατευόμενα άγρια πτηνά και δίχτυα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φρεσκοσκοτωμένα προστατευόμενα άγρια πτηνά και άλλα 119 χωρίς φτερά, συσκευασμένα σε πλαστικά δισκάκια, τα οποία εντοπίστηκαν αργότερα στο ψυγείο στην κατοικία του.

Εντοπίστηκαν επίσης στην κατοχή του 23χρονου δύο δίχτυα σύλληψης πουλιών, καθώς και μια συσκευή παραγωγής μιμητικών φωνών αγρίων πτηνών.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 31 Αυγούστου, 2017, μέλη του Ουλαμού Πάταξης

Λαθροθηρίας της Μ.Μ.Α.Δ., διενήργησαν έρευνα σε περιφραγμένο τεμάχιο γης στην επαρχία Αμμοχώστου, στην παρουσία του 60χρονου ιδιοκτήτη και του 30χρονου διαχειριστή του τεμαχίου.

Κατά την έρευνα, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και κατάσχεσαν αριθμό ξόβεργων, αριθμό ζωντανών και σκοτωμένων άγριων πτηνών και ένα σκοτωμένο λαγό.

Τα ζωντανά άγρια πτηνά που εντοπίστηκαν απελευθερώθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Εν τω μεταξύ, με τη συνεργασία μελών της Υπηρεσίας Θήρας, ο 60χρονος καταγγέλθηκε με έκδοση εξώδικου προστίμου για το χρηματικό ποσό των €2630, για τα αδικήματα της κατοχής ζωντανών θηραμάτων, κατοχής άγριων πτηνών και κατοχής και χρήσης ξόβεργων.

Ο 30χρονος καταγγέλθηκε επίσης χθες το απόγευμα με έκδοση εξώδικου προστίμου για το χρηματικό ποσό των €11000 για τα αδικήματα της κατοχής παράνομων θηραμάτων και της κατοχής προστατευόμενων πτηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα