Νέα εγκατάσταση διαμορφωμένη για φαρμακευτικά προϊόντα

H αεροπορική εταιρεία λειτουργεί το πρώτο και μεγαλύτερο στον κόσμο κόμβο πολλαπλών αεροδρομίων πιστοποιημένο για Πρακτική Ορθής Διανομής

Η Emirates SkyPharma, η νέα ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση της Emirates SkyCargo αφιερωμένη αποκλειστικά στην έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των ευαίσθητων στη θερμοκρασία φαρμακευτικών

εμπορευμάτων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) εγκαινιάστηκε επίσημα από την Αυτού Υψηλότητά του Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Αεροπορικής Εταιρείας Emirates και Ομίλου.

Η Αυτού Υψηλότητά του Abdul Rahman Al Owais, Υπουργός Υγείας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Αυτού Υψηλότητά του Humaid Mohammed Obaid Al Qatami, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής της Αρχής Υγείας του Ντουμπάι ήταν επίσης παρόντες στα εγκαίνεια.

«Τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα που μεταφέρουμε λόγω της επίδρασης στη ζωή και στις κοινότητες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President, Cargo της Emirates.

«Ως ηγέτες στην παγκόσμια βιομηχανία των αεροπορικών μεταφορών φορτίου αποφασίσαμε ότι δεν ήταν μόνο σημαντικό για εμάς να χτίσουμε τελευταίας λέξης της τεχνολογίας εγκαταστάσεις δροσερών αλυσίδων για τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά επίσης και να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να διασφαλίσουμε τη συμβατότητα των δραστηριότητων μας με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Οι πελάτες μας μπορούν να συνεχίσουν να είναι ήσυχοι γνωρίζοντας ότι μεταφέροντας τα υψηλής αξίας και ευαίσθητα στη θερμοκρασία εμπορεύματα τους με την Emirates SkyCargo είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή για τις επιχειρήσεις και τους τελικούς πελάτες τους.»

Ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος πολλαπλών αεροδρομίων στον κόσμο πιστοποιημένο για Πρακτική Ορθής Διανομής

Η νέα, ειδικά κατασκευασμένη εγκατάσταση Emirates SkyPharma, μέρος της καινούριας επέκτασης 11.000 τετραγωνικών μέτρων του τερματικού σταθμού Emirates SkyCentral στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, προσφέρει 4.000 τετραγωνικά μέτρα αφιερωμένου χώρου στη μεταφορά φαρμακευτικού φορτίου. Διαθέτει επίσης ζώνες ελεγχόμενης θερμοκρασίας (2-8 βαθμούς Κελσίου και 15-25 βαθμούς Κελσίου), 88 επιμέρους θέσεις ελεγχόμενης θερμοκρασίας στο αυτοματοποιημένο σύστημα χειρισμού ULD (παλέτα αεροπλάνου) και 5 αποβάθρες φορτηγών αποδοχής και παράδοσης ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Στην Emirates SkyCargo έχει επίσης απονεμηθεί το πιστοποιητικό συμβατότητας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές Πρακτικής Ορθής Διανομής της ΕΕ για τα φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη χρήση από το Bureau Veritas μετά από έλεγχο που διεξήχθη από την ομάδα του οργανισμού πιστοποίησης από τη Γερμανία. Η πιστοποίηση επικυρώνει την τήρηση του μεταφορέα των αυστηρών κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τη μεταφορά και το χειρισμό των φαρμακευτικών προϊόντων και καλύπτει τις δραστηριότητες χειρισμού όλων των φαρμακευτικών προϊόντων της Emirates SkyCargo στον κόμβο της στο Ντουμπάι.

Η Emirates SkyCargo είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία μεταφοράς φορτίου στον κόσμο που έχει λάβει την πιστοποίηση Πρακτικής Ορθής Διανομής για τις υπηρεσίες της στον κόμβο της που καλύπτει δύο αεροδρόμια και την 24/7 συνδεδεμένη υπηρεσία μεταφοράς με φορτηγό που συνδέει το φορτίο μεταξύ τους. Ο μεταφορέας λειτουργεί επίσης το μεγαλύτερο χώρο στον κόσμο πιστοποιημένο με την Πρακτική Ορθής Διανομής που προσφέρει μια συνολική έκταση 8.600 τετραγωνικών μέτρων συνδυασμένου χώρου χειρισμού ειδικά αφιερωμένο για τα φαρμακευτικά προϊόντα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και το Dubai World Central.

Οι κατευθυντήριες γραμμές Πρακτικής Ορθής Διανομής που περιγράφονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλιστεί ότι διατηρείται η ποιότητα και ακεραιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων κατά τη μεταφορά. Ως μέρος της διαδικασίας ελέγχου, το Bureau Veritas, γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις υψηλές προδιαγραφές του, τις γνώσεις στο θέμα και την εμπειρία, εξέτασε όλες τις πτυχές του χειρισμού και της αποθήκευσης των φαρμακευτικών αποστολών μέσω του διπλού κόμβου της Emirates SkyCargo στο Ντουμπάι για να εξασφαλιστεί η συμβατότητα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Πρακτικής Ορθής Διανομής σε μια σειρά από θέματα, που συμπεριλαμβάνουν την ποιότητα της διαχείρισης, την ακεραιότητα του προϊόντος, την ασφάλεια και την κατάρτιση του προσωπικού που χειρίζεται τα φαρμακευτικά προϊόντα.

«Καθ 'όλη τη διαδικασία ελέγχου βρήκαμε ισχυρή απόδειξη της δέσμευσης της Emirates SkyCargo σε όλα τα επίπεδα για την παροχή υψηλής ποιότητας και ασφαλούς μεταφοράς για τα φαρμακευτικά προϊόντα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πιστοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις της Emirates SkyCargo στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στο Dubai World Central και την ενωμένη υπηρεσία δρόμου μεταξύ των κόμβων της ως συμβατά με τις κατευθυντήριες γραμμές Πρακτικής Ορθής Διανομής», δήλωσε ο κ Ahmad Chaouk, Vice President, Sales &Marketing, Middle East, India, Caspian Sea &Africa Operating Group, Bureau Veritas.

Η νέα εγκατάσταση Emirates SkyPharma στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι λειτουργεί σε συνδυασμό με την Emirates SkyCentral DWC, τον κόμβο εμπορευματικού φορτίου του μεταφορέα στο Dubai World Central, που προσφέρει 4.600 τετραγωνικά μέτρα ειδικά αφιερωμένου χώρου για φορτία φαρμακευτικών προϊόντων. Και οι δύο εγκαταστάσεις συμπληρώνουν τη γκάμα καινοτόμων προϊόντων δροσερής αλυσίδας και λύσεων που προσφέρει η Emirates SkyCargo, που συμπεριλαμβάνει τις Cool Dolly, White Container και White Cover Advanced, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή αιχμές που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε μέρους της διαδικασίας μεταφοράς.

Οι δυνατότητες χειρισμού φαρμακευτικών προϊόντων της Emirates SkyCargo στους δύο κόμβους της εδραιώνουν περαιτέρω τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίος προορισμός για τα logistics της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Το 2015 η Emirates SkyCargo μετέφερε περίπου 11.000 τόνους φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι. Τα κορυφαία φαρμακευτικά προϊόντα που αποστέλλονται περιλαμβάνουν κρίσιμα φάρμακα για το διαβήτη και τον καρκίνο, δραστικά φαρμακευτικά συστατικά (API), παράγωγα αίματος και εμβόλια.

Πληροφορίες για την Emirates SkyCargo www.skycargo.com

Η Emirates SkyCargo είναι ο μεγαλύτερος διεθνής αερομεταφορέας εμπορευματικού φορτίου στον κόσμο που συνδέει πελάτες φορτίου σε πάνω από 150 πόλεις σε 82 χώρες σε έξι ηπείρους. Η χωρητικότητα φορτίου της Emirates SkyCargo αποτελεί το στόλο της Emirates από πάνω από 250 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 15 φορτηγών αεροσκαφών - 13 Boeing 777-F και δύο B747-400ERF.

Η Emirates SkyCargo είναι γνωστή για τα υψηλότερα πρότυπα της ποιότητας προϊόντων στην υποστήριξη των επιχειρησιακών logistics - επιτυγχάνοντας την ικανοποίηση των πελατών μέσω της καινοτομίας, της ευελιξίας και της συνεχής βελτίωσης του επιπέδου εξυπηρέτησης.

Το οικονομικό έτος 2015-16 ήταν ένα ισχυρό έτος για την Emirates SkyCargo με μια αύξηση 6% στην ανύψωση αερομεταφοράς φορτίου σε 2,5 εκατομμύρια τόνους. Συνεισφέροντας το 14% των συνολικών εσόδων των μεταφορών της εταιρείας, η Emirates SkyCargo συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου. Η Emirates εκτελεί πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα - κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – ταξιδεύοντας προς Αθήνα. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, η πτήση φτάνει στη Λάρνακα από το Ντουμπάι και πηγαίνει στη Μάλτα. Η απογευματινή πτήση φτάνει στη Λάρνακα από τη Μάλτα στην επιστροφή της στο Ντουμπάι.

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η Emirates Skycargo αποκαλύπτει τη νέα εγκατάσταση για φαρμακευτικά προϊόντα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Keywords
Τυχαία Θέματα