Νέα δυναμική αποκτά η «υποψηφιότητα» Ακιντζί

Άλλο ένα βήμα προς τη νίκη έκανε ο Μουσταφά Ακιντζί μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Τούρκικου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα του στο δεύτερο γύρο των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, την ερχόμενη Κυριακή.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του κόμματος, Οζκάν Γιορκατζίογλου, δήλωσε ότι πιθανή συνεργασία θα συζητηθεί μετά τις λεγόμενες εκλογές, προαναγγέλλοντας παράλληλα την παραίτηση του από την ηγεσία του ΤΡΚ.

«Φαίνεται ότι η αναμέτρηση θα είναι πολύ σκληρή. Οι δυο προσχωρούν στήθος

με στήθος. Ευχόμαστε ο Θεός να βοηθήσει ώστε να εκλέγει ο καλύτερος για όλους μας», δήλωσε στο SigmaLive ο Ιμάμης και Μουφτής Σακίρ Αλεμντάρ.

Ο Μουσταφα Ακκιντζί και Ντερβις Ερογλου είχαν χωριστές συναντήσεις με τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει τη θέση του διαπραγματευτή και δεν προτίθεται επίσης να ιδρύσει κόμμα. Επανέλαβε μάλιστα ότι δεν θα κατευθύνει τους ψηφοφόρους του προς τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο, υποδεικνύοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει κατά συνείδηση και με όραμα.

Πάντως οι ψηφοφόροι Οζερσαϊ αν και προέρχονται από τη δεξιά, δεν εκπροσωπούν τις ακραίες αντιλήψεις Έρογλου.

«Όποιος κι αν νικήσει η λύση θα έρθει σε αυτό το νησί. Είμαι αισιόδοξος. Η λύση είναι αναπόφευκτη. και θα επέλθει όποιος και αν είναι ο νικητής», είπε ο Μουφτής της Λάρνακας.

Σημαντικός παράγοντας ο οποίος θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο ποσοστό αποχής.

Από τις αναλύσεις πάντως του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των «εκλογών», ο Ακιντζί δείχνει να είναι ολοένα και πιο κοντά στη νίκη. Ήδη τα ψηφοδέλτια για το δεύτερο γύρο έχουν ετοιμαστεί, με πρώτο τον Μουσταφά Ακκιντζί και δεύτερο τον Ντερβίς Έρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα