Νέα αναβολή στην υπόθεση δανείων στην ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Για τις 3 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε και πάλι η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τα έξι πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση σύναψης δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Κατηγορούμενοι είναι ένας 54χρονος επιχειρηματίας ανάπτυξης γης, ο 42χρονος διευθυντής της εταιρείας του, ένας 65χρονος, πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ, ο 55χρονος γραμματέας της ΣΠΕ, ο 43χρονος τμηματάρχης χορήγησης δανείων και ο 40χρονος βοηθός του.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την απόσυρση

έξι κατηγοριών για αδικήματα συνωμοσίας προς καταδολίευση και την προσθήκη έξι νέων κατηγοριών που αφορούν τα ίδια αδικήματα, αλλά με τροποποιημένο το λεκτικό τους. Ζήτησε επιπρόσθετα κάποιες διορθώσεις σε άλλες τέσσερις κατηγορίες.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και από τους δικηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι ζήτησαν χρόνο όπως μελετήσουν το αναθεωρημένο κατηγορητήριο που συνολικά περιλαμβάνει 74 κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, την περίοδο 2006-2009.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 3 Φεβρουαρίου, ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του 42χρονου Ελληνα διευθυντή της εταιρείας, παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα