«Νασράλα και Χρίστου ταυτίζονται… - Θα μας πουν ότι είναι ξάδελφός μου»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Μεταξύ άλλων εξέφρασαν τις απόψεις τους για το μεταναστευτικό.

Αρχικά ο κ. Χρίστου μίλησε για τη θέση που έχει το κόμμα του για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι «είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που λέμε όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τα παρερμηνεύσουν. Δεν μιλήσαμε ποτέ για να δώσουμε κυπριακές υπηκοότητες στους παράνομους μετανάστες που έρχονται

στη χώρα μας. Εμείς είπαμε αυτό το μέτρο ανάμεσα σε πολλά άλλα στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης μεταναστατευτικής πολιτικής. Το ΔΗΚΟ όμως μίλησε για παραχώρηση κυπριακών υπηκοοτήτων».

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι περίμεναν 15 χρόνια για να ακούσουν τις θέσεις του ΕΛΑΜ για το μεταναστευτικό και τώρα που τις άκουσαν μένουν έκπληκτοι.
«Ξεκινώ με τη σπουδαία πρόταση του ΕΛΑΜ να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και διαβατήρια στους μετανάστες που ήρθαν στην Κύπρο ή και που θα έρθουν στην Κύπρο. Στις γύρω περιοχές υπάρχουν χώρες με εκατομμύρια πιθανούς μετανάστες εάν διαφημίσουμε ότι δίνουμε διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη τι πιστεύουν ότι θα γίνει. Απλά εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους μετανάστες θα πάρουν τις βάρκες για να έρθουν στην Κύπρο, θα γίνει ο πιο ελκυστικός μεταναστευτικός προορισμός.

Δεν διαφωνώ ότι μπορούμε να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και διαβατήρια. Δεν είναι αυτή η διαφωνία μας, το ερώτημα είναι, θέλουμε να προσελκύσουμε στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες; Αυτή είναι η μεγάλη ιδέα του ΕΛΑΜ;  Η παρούσα κυβέρνηση εφαρμόζει μια σωστή πολιτική στο μεταναστευτικό με έμφαση στις απελάσεις και τις επιστροφές, επίσπευση των αιτήσεων και συμφωνίες με άλλες χώρες.  Για πρώτη φορά στην ιστορία του μεταναστευτικού φεύγουν περισσότεροι αιτητές πολιτικού ασύλου από όσοι έρχονται σε μια περίοδο που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει αύξηση».

Μετέπειτα ο κ.  Χρίστου είπε ότι οι προτάσεις του ΕΛΑΜ βασίζονται σε προτάσεις που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Το να σταματήσουμε να εξετάζουμε άλλες αιτήσεις ασύλου βασίζεται σε κάτι που εφάρμοσε η Ελλάδα αμέσως μετά τα γεγονότα του Έβρου και δικαιώθηκε από το ΕΔΑΔ. Η Κύπρος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα υποδοχής παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού. Έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων στο κοινοβούλιο, έχω μπροστά μου 5 προτάσεις νόμου. Η τελευταία πρόταση νόμου που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο αφορούσε τους ασυνόδευτους ανήλικους και ψηφίστηκε και από το ΔΗΚΟ. Πρόσφατα επίσης όταν θέσαμε θέμα για ανέγερση νέων δομών δήθεν για ανήλικους σε αστικές περιοχές από το ΔΗΚΟ μας στήριξαν μόνο δύο βουλευτές άρα εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και είναι πασίγνωστό ότι το ΕΛΑΜ ασχολείται εδώ και χρόνια με το συγκεκριμένο θέμα, είναι τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία άργησαν να ασχοληθούν με το μεταναστευτικό.

Εν μέρη ή στην ολότητα τους οι πρακτικές που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από το ΕΛΑΜ.

Το ΕΛΑΜ σημειώνει ότι δεν τελείωσε το μεταναστευτικό, η Τουρκία το εργαλειοποιεί και θα βρει νέους τρόπους να μας τους στείλει. Μόλις χθες είχαμε μαχαιρώματα στη Λευκωσία, προχθές είχαμε φωτιές στην Ορόκλινη πριν δύο μέρες απειλητικά μηνύματα στα σχολεία για τα οποία εμείς υιοθετήσαμε μια πολύ σοβαρή στάση και υιοθετήσαμε τη θέση της αστυνομίας ότι πρόκειται περί φάρσας αρχικά και αργότερα  η ίδια η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυτά τα μηνύματα προέρχονται από αραβικούς λογαριασμούς».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΕΛΑΜ όντως ασχολείται πολλά χρόνια με το μεταναστευτικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστοί.  «Οι προτάσεις τους με τις οποίες διαφωνούμε είναι λανθασμένες και θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε περιπέτειες. Θα μας πλημυρίσουν με μετανάστες εάν εφαρμοστούν και σε περίπτωση παγοποίησης των αιτήσεων θα πληρώνουμε ένα καρατέλο χρήματα για επιδόματα.

Πρέπει να προβληματίζει τους τηλεθεατές ότι ο ηγέτης της Χεζπολάχ και ο ηγέτης του ΕΛΑΜ ταυτίζονται οι απόψεις τους στο θέμα του μεταναστευτικού.  Για να λύσουμε το μεταναστευτικό χρειαζόμαστε την ΕΕ. Οι προτάσεις του ΕΛΑΜ θα μας φέρουν σε σύγκρουση με την Ευρώπη και επειδή έχουμε ευρωεκλογές αυτό πρέπει να προβληματίσει.  Ψήφος στο ΔΗΚΟ σημαίνει ότι δεν είναι χαμένη ψήφος».

Απαντώντας ο κ. Χρίστου στα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου για τις απόψεις του με τη Χεζπολάχ είπε ότι «μέχρι και τις 9 Ιουνίου μπορεί και να είμαι και ξάδερφος του Νασράλα είναι κάτι που θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες».

Κλείνοντας είπε ότι «οι Σύριοι έρχονται στην Κύπρο παίρνουν επιδόματα, τους προστατεύουμε, αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει να επεκτείνονται και στον υπόκοσμο και σε άλλες επιχειρήσεις.  Είναι πολύ σοβαρές οι προτάσεις του ΕΛΑΜ και πολύ μελετημένες».

Ερωτηθείς αν το ΕΛΑΜ θα αναλάμβανε υφυπουργείο μετανάστευσης είπε ότι «ο στόχος είναι να εφαρμόσουμε αυτά που λέμε, αν θα είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε θα ήταν κάτι που θα το σκεφτόμασταν πολύ σοβαρά».

Διαβάστε επίσης: «Δεν έχουν ιδέα ότι είναι θρονικός επίτροπος ο Χρίστου-Διορίστηκα μόνος μου;»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νασράλα, Χρίστου … #45,nasrala, christou … #45