Να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ καλεί μέλη της η Νευρολογική Εταιρεία

Να μην συμμετάσχουν σε ένα σχέδιο «που εν τη γενέσει του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία» συμβουλεύει τα μέλη της η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου η οποία σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 25/10/18 ενημερώθηκε από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για το επερχόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι «μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Νευρολογικής Εταιρείας Κύπρου

στις 25/10/18 και κατόπιν ενημέρωσης από τον ΠΙΣ για το επερχόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας, εκφράστηκε ομόφωνα ο προβληματισμός των μελών μας για τη βιωσιμότητα του σχεδίου και των σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών σε αποτυχία του».

«Ως εκ τούτου επικρατεί σκεπτικισμός για τη συμμετοχή των Νευρολόγων στο σύνολο τους, στο Γενικό Σχέδιο Υγείας και υπό τις παρούσες περιστάσεις και τα υφιστάμενα δεδομένα η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου συμβουλεύει τα μέλη της να μην συμμετάσχουν σε ένα σχέδιο που εν τη γενέσει του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία».

Καταλήγοντας, η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου δηλώνει πως παραμένει «σε ετοιμότητα για εποικοδομητικό διάλογο και περαιτέρω διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα