Να δοθούν χρήματα για ανάπτυξη και όχι για πολέμους

"Η συμφωνία του Ευρωκοινοβουλίου με την Κομισιόν και το Συμβούλιο για την αμυντική βιομηχανία επί της ουσίας επικυρώνει την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ένωσης μέσω της αύξησης των επενδύσεων στην στρατιωτική έρευνα και στον στρατιωτικό εξοπλισμό". Αυτά τόνισε χθες βράδυ ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στη παρουσία και της Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά, την Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις ΜμΕ, Α. Μπιενκόβσκα.

Θέμα της συζήτησης ήταν η έκθεση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα βιομηχανικής ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας.

Μιλώντας ως συντονιστής του θέματος εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης τόνισε πως απορρίπτουν κατηγορηματικά την εν λόγω συμφωνία καθώς είναι απαράδεκτο και καταστροφικό για τους λαούς να χρησιμοποιούνται κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ένωσης και από αναπτυξιακά προγράμματα για να χρηματοδοτείται η αμυντική βιομηχανία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το διαθέσιμο κονδύλι πρέπει να δοθεί για τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων οι οποίοι, λόγω της οικονομικής κρίσης, πλήττονται από την ανεργία και την φτώχεια.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης τόνισε πως η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ζητά επιτακτικά να πάψει η χρηματοδότηση της πολεμικής βιομηχανίας και των πολέμων και να δοθούν τα χρήματα για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την επαναβιομηχανοποίηση ιδιαίτερα του Νότου, την δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, και την προώθηση της έρευνας για εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα