Οικονομική ενίσχυση 750.000 ευρώ διεκδικούν προσφυγικά σωματεία

Οικονομική ενίσχυση 750 χιλιάδων ευρώ διεκδικούν προσφυγικά σωματεία για κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων και για να συνεχίσουν το κοινωνικό τους έργο προς όφελος δεκάδων παιδιών, που περνούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους στις ακαδημίες που τα προσφυγικά σωματεία διατηρούν.

Μετά από συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, την οποία απασχόλησε το ζήτημα, η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Μαριέλλα Αριστείδου, δήλωσε ότι «κατά τη σημερινή συνεδρίαση ακούσαμε για ακόμη μια φορά την δραματική έκκληση των προσφυγικών σωματείων, τα οποία βρίσκονται στα

πρόθυρα της διάλυσης».

Όπως είπε η βουλευτής του ΔΗΣΥ, «είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζεται με μπαλώματα, με αποτέλεσμα να επανερχόμαστε κάθε χρόνο στα ίδια, επομένως είναι καιρός όλα αυτά να επιλυθούν με θεσμοθετημένη προσφυγική πολιτική, ειδικά για τα προσφυγικά σωματεία».

Ανέφερε ότι «τα προσφυγικά σωματεία είναι κέντρα αθλητικής εκπαίδευσης, αλλά και διαφώτισης των νέων και χιλιάδων παιδιών για την κατεχόμενη μας γη και είναι και φάροι καθοδήγησης των παιδιών μας στον αγώνα για επιστροφή».

Επίσης, είπε η κ. Αριστείδου, «μέσα από τις δράσεις τους διατηρείται η μνήμη και συντηρείται η πίστη στον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας».

Όπως είπε η βουλευτής του ΔΗΣΥ, «έχει γίνει σχεδιασμός από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού κι έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να διασφαλίσουν την επιβίωση όλων των προσφυγικών σωματείων».

Πρόσθεσε ότι το ποσό που χρειάζεται είναι γύρω στις 750 χιλιάδες ευρώ και αναμένουν την απάντηση κατά πόσο το ποσό αυτό εγκρίνεται.

Ως ΔΗΣΥ, είπε η κ. Αριστείδου, «στεκόμαστε δίπλα στα προσφυγικά σωματεία και θα προωθήσουμε πολιτικές επίλυσης όλων αυτών των οικονομικών προβλημάτων διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά προς τα προσφυγικά σωματεία».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος, δήλωσε ότι στη συνεδρία, ΚΟΑ και Υπουργείο Παιδείας «έριχναν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για την παραχώρηση των 750 χιλιάδων ευρώ, που δεσμεύτηκαν να δώσουν στα προσφυγικά σωματεία για τα λειτουργικά τους έξοδα» και είπε ότι «αυτό είναι κοροϊδία».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε πως τα προσφυγικά σωματεία «δίνουν αγώνα επιβίωσης, διατηρούν ακαδημίες με χιλιάδες παιδιά, πολλά από τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν» και διερωτήθηκε « τι θα κάνουν; θα τα διώξουν;».

Εξέφρασε την άποψη ότι «οι ακαδημίες των προσφυγικών σωματείων θα πρέπει να τύχουν οικονομικής βοήθειας», ενώ έθεσε και ένα ερώτημα: «Νομίζετε θα στοιχίζει περισσότερο αυτή η οικονομική βοήθεια από τη δημιουργία κλινικών απεξάρτησης από τα ναρκωτικά;».

Επίσης, είπε ο κ. Κέττηρος, «το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων οφείλει να αντιμετωπίσει ισότιμα τα σωματεία αυτά και δεν γίνεται την στιγμή που χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε κοινότητες να βγάζουν την ίδια ώρα εντάλματα φυλάκισης σε πρόεδρο προσφυγικού σωματείου για απλήρωτο νερό».

«Αυτή η στάση χαρακτηρίστηκε από τα προσφυγικά σωματεία -και είναι- εχθρική», είπε, τέλος, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα