Ν. Παπαδόπουλος: Πάμε στην πενταμερής ενώ ξέρουμε τις θέσεις των Τούρκων (VID)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πενταμερής διάσκεψη, καταθέτοντας τους προβληματισμούς του σχετικά με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Κυπριακό.

Διαβάστε επίσης: «Κλείδωσε» η Πενταμερής – Στη Νέα Υόρκη μέσα Φεβρουαρίου η διάσκεψη

Αρχικά ανέφερε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύγκλιση της πενταμερούς διάσκεψης. «Θα επαναλάβουμε

τις ανησυχίες μας», ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν περιλαμβάνει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ή τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου.

Συμπλήρωσε ότι τίθενται ερωτήματα αν προσπάθησε η Κυβέρνηση να βάλει μέσα αυτές τις αναφορές και απέτυχε ή αν δεν προσπάθησε καθόλου. «Πάμε σε αυτή την πενταμερή, ενώ ακούμε τις ξεκάθαρες θέσεις των Τούρκων αξιωματούχων και του Τατάρ».

Επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν πολλά άλλα σχετικά με τη σωστή στρατηγική. «Αν πάμε με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, η κατάληξη θα είναι ξανά η αποτυχία. Ζούμε τα αποτελέσματα μιας αποτυχημένης πολιτικής που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα, είπε ότι δεν είναι τυχαίο που οι συνομιλητές του Προέδρου θεωρούν πως είναι έτοιμος να συζητήσει τη λύσης της συνομοσπονδίας. «Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για λύση συνομοσπονδίας».

Ο κύριος Παπαδόπουλος, πρόσθεσε ότι ο Προέδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος να προτείνει ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, την λειτουργία του αεροδρομίου της Τύμπου, ενώ επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν θα δώσει κανένα έδαφος πριν την τελική λύση.

Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κύριος Χάρη Γεωργιάδη, τονίζοντας ότι προετοιμάζει το έδαφος για να δουν τις αντιδράσεις σε περίπτωση αλλαγής της λύσης του Κυπριακού.

«Εάν η Τουρκία σχηματίσει την εντύπωση ότι ο κύριος Αναστασιάδης είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει για λύση δύο κρατών, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά συζητήσουν λύση ομοσπονδίας».

Εξήγησε ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να συνεργαστούν  για να αντιμετωπίσουν τον κοινό κίνδυνο της Τουρκίας. «Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να αναπτύσσεται η συνεργασία στο βαθμό που θέλουμε, ούτε να έχουν πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Τέλος μίλησε και για τον προεκλογικό αγώνα του ΔΗΚΟ, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες για τους υποψήφιους, ενώ υπάρχει θέληση για επαφή με τους ψηφοφόρους. «Ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα σημαίνει σίγουρη και καθαρή αλλαγή σε θέματα διαπλοκής και διαφοράς», ανέφερε κλείνοντας ο κύριος Παπαδόπουλος.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Βλέπει Σπέχαρ στο Προεδρικό ο Αναστασιάδης

Ο Αντόνιο Γκουτέρες συζήτησε το Κυπριακό με τον Μπόρις Τζόνσον

Keywords
Τυχαία Θέματα