Ν. Παπαδόπουλος: Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία

Με την συνάντηση του Προέδρου και αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ με τηνΓενική Γραμματεία της ΣΕΚ, συνεχίστηκε ο κύκλος επαφών "για παρουσίαση και ανάλυση των προτάσεων του Δημοκρατικού Κόμματος για στήριξη της κυπριακής οικονομίας, των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. 

Μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη σε δηλώσεις. 

Αυτούσια

η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ:

Είχαμε σήμερα την ευκαιρία, να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί με την ηγεσία της ΣΕΚ για την πορεία της κυπριακής οικονομίας. 

Όπως εμείς έχουμε πει κατ’ επανάληψη δημόσια, ανησυχούμε για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την κυπριακή οικονομία καθώς θεωρούμε ότι τα δημοσιονομικά δεδομένα κινούνται προς μια αρνητική κατεύθυνση, εκτιμούμε και προβλέπουμε ότι θα αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό ανεργίας στον τόπο μας, ίσως να ξεπεράσει και το 9%. 

Επομένως, θεωρούμε πως άμεσα πρέπει να καταρτιστεί ένα σχέδιο στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας, όλες δηλαδή τις κατηγορίες των συμπολιτών μας που θα κληθούν να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα για τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους αμέσως επόμενους μήνες. 

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης της οικονομίας, τις οποίες επιθυμούμε να συζητήσουμε τόσο με την κυβέρνηση αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εταίρους. Και γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στα γραφεία της ΣΕΚ για να συζητήσουμε αυτές προτάσεις αλλά και τις εισηγήσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης για μέτρα στήριξης των εργαζομένων, στήριξης της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Και ευχαριστώ πάρα πολύ την ηγεσία της ΣΕΚ, για την ευκαιρία που μας έχει δοθεί σήμερα, καθώς θεωρούμε ακριβώς ότι οι δικές τους θέσεις και εισηγήσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προστασία της αγοράς εργασίας και των εργαζομένων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαδόπουλος, Ανησυχούμε,papadopoulos, anisychoume