Μυστικές διαβουλεύσεις και πιέσεις στον Αναστασιάδη

Ενημέρωση για το Κυπριακό πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια ανεπισήμων διαβουλεύσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κι ενώ διεξάγονται μυστικές διαβουλεύσεις, με στόχο να εξαναγκαστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη την ενημέρωση έκανε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο,

Λίζα Μπάτενχαϊμ, η οποία συνομίλησε με αντιπροσώπους των χωρών, που συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, αναφορικά με τα θέματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ.

Από διπλωματική πηγή, η ενημέρωση της κ. Μπάτενχαϊμ χαρακτηρίστηκε «ισοζυγισμένη». Οι επαφές της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεχίζονται.Το βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος κινείται στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η κυπριακή πλευρά πιέζει και επιμένει για περαιτέρω βελτιώσεις και αναφορά στα αίτια του αδιεξόδου και στην τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ. Χθες έφτασε στη Νέα Υόρκη ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, για να ενισχύσει τις προσπάθειες της μόνιμης αντιπροσωπείας.

Σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης θα έχει συναντήσεις με μέλη του Σ.Α. και αξιωματούχους της Γραμματείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα