Μυλωνάς: Δεν τηρούνται αρχεία για τις πολεοδομικές ζώνες

Στην καταγγελία ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν τηρούνται αρχεία για τις χαλαρώσεις και τις παραχωρήσεις χαλίτικης γης, προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, σύμφωνα με πληροφορίες που ο ίδιος συνέλεξε.

Η εν λόγω δήλωση έγινε στο πλαίσιο του αιτήματος της Βουλής για ονόματα και στοιχεία για τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα που επωφελήθηκαν από την αλλαγή πολεοδομικών ζωνών.

Κατά τη συζήτηση την περασμένη

εβδομάδα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου θεμάτων φορολογίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, είχε ζητήσει σχετικά στοιχεία. Την εισήγηση του Μυλωνά υιοθέτησε η Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαχαρίας Κουλίας, απέστειλε σχετική επιστολή στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών και στους γενικούς διευθυντές του Κτηματολογίου και της Πολεοδομίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι περιέπεσε στην αντίληψή του πως πριν από αρκετό καιρό ότι η κατάσταση όσον αφορά στην παραχώρηση χαλίτικης γης, αλλά και στο τμήμα φορολογίας, είναι προβληματική, ενώ ενδεχομένως να υπάρχει και σύγκρουση συμφερόντων.

Τόνισε, δε, ότι στο Τμήμα Φορολογίας υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία ακουμπούν στην ανικανότητα του συστήματος ή στην συγκάλυψη διαφόρων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

«Θα μπορούσε για παράδειγμα επιχειρηματίας ο οποίος έκανε στο παρελθόν εισφορές σε πολιτικά κόμματα να έχει αυτή τη σχέση επιχειρηματική και τις χαραρώσεις; Δεν είναι μόνο προνομιακή μεταχείριση, αλλά και ανταλλαγή μέσα στο διεφθαρμένο σύστημα το οποίο λειτουργεί επί χρόνια και δεκαετίες», είπε προσθέτοντας ότι όποιος έχει σχέση με το σύστημα πολύ εύκολα χαίρει χαλαρώσεων και λαμβάνει χαλίτικη, νομότυπα μεν, αλλά χωρίς πολιτική ευθιξία.

Όπως διευκρίνισε, δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, αλλά από την άλλη θα πρέπει να γίνει έλεγχος για να διαφανεί κατά πόσο όσοι πήραν χαλίτικη γη ή άλλες χαλαρώσεις, ήταν στο πλαίσιο της ανάπτυξης ή άλλων συνθηκών, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Focus και της ανέγερσης ξενοδοχείου στο Λατσί, για την οποία εξάλλου ζητήθηκε έλεγχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα