Μουσεία έβαλαν μεταξύ τους στοίχημα στο Super Bowl ποντάροντας δύο πίνακες

Οι μεγάλες αθλητικές αναμετρήσεις γίνονται συχνά αφορμή για στοιχηματισμό χρημάτων από φιλάθλους, αλλά σε αυτό το Super Bowl, ολόκληρα μουσεία «πόνταραν» πίνακές τους, για δανεισμό φυσικά.

Το μουσείο Τέχνης της Καλιφόρνια, οι Βοτανικοί Κήποι και η βιβλιοθήκη Huntington, έβαλαν στοίχημα με το Μουσείο Τέχνης στο Σινσινάτι, για τον νικητή της αναμέτρησης Los Angeles Rams - Cincinnati Bengals. Όποιος κέρδιζε το στοίχημα θα είχε δικαίωμα να δανειστεί από τον άλλον έναν πίνακα

του ζωγράφου Robert Henri.

Ο πίνακας Patience Serious (1915) που φυλάσσεται στο Σινσινάτι είναι το πορτρέτο ενός νέου κοριτσιού ντυμένου στα μπλε, τα επίσημα χρώματα των Rams.Αντίθετα, θέμα του έργου Irish Girl (1927) στην βιβλιοθήκη Huntington, είναι ένα κορίτσι με κόκκινες- ορτοκαλί λεπτομέρειες στο λευκό του φόρεμα, που παραπέμπει περισσότερο στο ριγέ logo των Bengals.

We got our game face on @cincyartmuseum! https://t.co/kTGTZU39ao#RamsHouse #SuperBowl pic.twitter.com/btIKIBdYdz

— The Huntington (@TheHuntington) February 13, 2022

Τώρα που οι Rams θριάμβευσαν έναντι των Bengals με 23 - 20, οι πίνακες θα επανενωθούν για λίγο στο Huntington της Καλιφόρνια, μέσα στη χρονιά.

«Το έργο Patience Serious περίμενε καιρό για να δει ξανά τη φίλη του. Αφού φροντίσουν για αυτό οι Bengals στο γήπεδο την Κυριακή, είναι προσκεκλημένη στο Σινσινάτι» έγραφε ο διευθυντής του μουσείου Κάμερον Κίτσιν. αστειευόμενος πριν τον αγώνα. Τελικά θα είναι ο δικός τους πίνακας που θα ταξιδέψει στην Καλιφόρνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μουσεία βάζουν τέτοιου είδους αθλητικο-καλλιτεχνικά στοιχήματα. Το 2018, το Μουσείο Καλών Τεχνών στη Βοστώνη έστειλε το έργο Mrs. James Warren (1763), του John Singleton Copley στο Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όταν οι Eagles συνέτριψαν τους New England Patriots με 41 - 33.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουσεία, Super Bowl,mouseia, Super Bowl