Μοσκοβισί: Δεν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ με κάθε τίμημα

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt o αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί απεύχεται, εντούτοις δεν αποκλείει ένα ενδεχόμενο Graccident.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τονίζει ότι είναι ξεκάθαρη η βούληση της ευρωζώνης να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ωστόσο «οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν», όπως προσθέτει. «Δουλειά μας όμως δεν είναι να οργανώσουμε

τα ατυχήματα αυτά, αλλά να τα αποτρέψουμε.

Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη με κάθε τίμημα, αλλά μόνον υπό αυστηρούς όρους οι οποίοι θα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί και από τις δυο πλευρές. Σε όλους είναι σαφές για παράδειγμα, ότι ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης θα πρέπει να έχει διαφορετική μορφή από τα προηγούμενα».Σε ερώτηση εάν θα ήταν διαχειρίσιμο ένα Grexit, ο κοινοτικός επίτροπος απαντά ότι η ευρωζώνη βρίσκεται μεν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από δυο χρόνια, ωστόσο «μια έξοδος θα προκαλούσε στην ευρωζώνη μεγάλη πολιτική ζημία. Όλοι θα ρωτούσαν ποια χώρα μέλος θα ακολουθήσει».Παράλληλα παίρνει θέση και στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το παρελθόν. Και πρέπει να φροντίζουμε ώστε να μην επαναλαμβάνεται η ιστορία. Ωστόσο δεν βοηθά να εκμεταλλεύεται κανείς το παρελθόν για την επίτευξη πολιτικών στόχων του παρόντος».Νέα παρέμβαση σήμερα και από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post καλεί την κυβέρνηση Τσίπρα να εντοπίσει επιτέλους τους μαύρους τραπεζικούς λογαριασμούς που βρίσκονται στο εξωτερικό προκειμένου να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της η Αθήνα αντί να αποφεύγει και πάλι την «αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων με διαφιλονικούμενα ενδιάμεσα χρηματοδοτικά μοντέλα, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα