Μορατόριουμ αυξήσεων κατά την προεκλογική προτείνει η ΟΕΒ

Μορατόριουμ αυξήσεων, προσλήψεων και προαγωγών σε προεκλογικές περιόδους προτείνει η ΟΕΒ, η οποία θεωρεί τις εκλογές τροχοπέδη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

"Η όποια εκλογική περίοδος δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για αναστολή ή επιβράδυνση η διαφοροποίηση της μεταρρυθμιστικής ανάγκης ή για αναβολή λήψης των αναγκαίων , δύσκολων κάποτε, αποφάσεων για το καλό της οικονομίας του τόπου. Προτείνουμε μορατόριουμ

αυξήσεων, προσλήψεων, προαγωγών και έκτακτων επιδομάτων κατά τις προεκλογικές περιόδους" ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης.

Η πρόταση της ΟΕΒ έρχεται σε μια συγκυρία, κατά την οποία η χώρα έχει εισέλθει ήδη σε προεκλογική περίοδο και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα έμεινε στον πάγο.

Μιλώντας ενώπιον της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΟΕΒ ο πρόεδρος της, επέκρινε την κυβερνητική απόφαση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσηλευτών.

Όπως επεσήμανε ο Χρίστος Μιχαηλίδης, "Οι αυξήσεις των νοσηλευτών έδωσαν το έναυσμα σε απαιτήσεις για αναβαθμίσεις σωρείας άλλων επαγγελματιών υγείας, με τρόπο που το εργατικό κόστος όχι μόνο δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξηθεί σημαντικά."

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο success story της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος καταγράφει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων είναι οι καλύτερες της τελευταίας δεκαπενταετίας. Υπέδειξε, ωστόσο, την ανάγκη υλοποίησης σοβαρών μεταρρυθμίσεων.

“Χρειάστηκε να εγκαταλείψουμε παλιές μεθόδους και πολιτικές, σε σχέση με τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, αλόγιστες προσλήψεις και αυξήσεις στο δημόσιο τομέα και αλόγιστες παροχές του κράτους που σε κάθε περίπτωση, δημιουργούσαν τεράστια ελλείμματα και χρέη τα οποία μετακυλούνταν στον απλό φορολογούμενο πολίτη” σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ χαιρέτισαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούγου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ και ο πρόεδρος των τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα