«Μόνον η UEFA δεν μετρά το τέρμα μου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ»

Στα 12 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ο Μίκελ Μπαλενθιάγκα έχει βιώσει πολλά. Μεταξύ των παραστάσεων και των εμπειριών που έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση κατέχει το εντός έδρας 3-1 επί της Σεβίλλης στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

Σ’ εκείνη την αναμέτρηση ο 32χρονος αριστερός μπακ είχε χριστεί σκόρερ, για πρώτη και μέχρι σήμερα τελευταία φορά στην καριέρα! «Είναι αλήθεια πως σε όσους δεν μας γνωρίζουν δίνουμε μια αίσθηση σοβαρότητας, ιδίως εγώ. Μετά όμως μέσω της καθημερινής επαφής και με τους ανθρώπους που εμπιστεύομαι μ’ αρέσει να αστειεύομαι και να γελώ. Και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα

από την υποδοχή, της οποίας έτυχα στα αποδυτήρια μετά από εκείνο το παιχνίδι. Ήταν μια άκρως ξεχωριστή στιγμή για μένα, διότι είναι το μοναδικό τέρμα μου σε επαγγελματικό επίπεδο».

Την ίδια περίοδο ο Μπαλενθιάγκα έστειλε άλλη μια φορά την μπάλα στα δίχτυα, εκ νέου σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με νικηφόρα κατάληξη για την Αθλέτικ: το 3-2 επί του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο 38ο λεπτό έπειτα από προσπάθεια του Ουίλιαμς ο αριστερός μπακ των Βάσκων σούταρε προς την εστία και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα έπειτα από πρόσκρουση στο σώμα του Μερκή, στον οποίο χρεώθηκε αυτογκόλ στο φύλλο αγώνα.

«Ναι, τόσο εγώ όσο και ο σύλλογος μετρούμε αυτό το γκολ στο λογαριασμό μου, αλλά η UEFA δεν το μετρά. Συνεπώς το μόνο επίσημο τέρμα μου είναι αυτό κόντρα στη Σεβίλλη. Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ και συνέβαλε στην επικράτηση. Αυτό που έζησα αργότερα στα αποδυτήρια, από τους συμπαίκτες μου, ήταν απίθανο και ιδιαίτερο», δήλωσε ο 32χρονος.

Keywords
Τυχαία Θέματα