Μόνο ιατροφαρμακευτικές προμήθειες σε εγκλωβισμένους αύριο

Για άλλη μια ημέρα, αύριο, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα μεταφέρει μόνο προμήθειες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ.

Είπε, ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση, πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραμένει σε επικοινωνία με τις πλευρές για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον Σιντίκ, δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις από την τελευταία ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το θέμα.

Υπενθυμίζεται

πως η Κυβέρνηση έχει δηλώσει πως κύριο μέλημα και στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα λείψει τίποτε από τους εγκλωβισμένους από αυτά που τους αποστέλλονταν, ενώ, παράλληλα, θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ανατροπή της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή, η επιτροπή προσφύγων της Βουλής, ζητεί και αυτή τη συνέχιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους.

Παρών στη σημερινή συνεδρίαση ήταν και ο επίτροπος για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου, ο οποίος επανέλαβε ότι το θέμα επιβολής δασμών έχει δυο πτυχές, πολιτική και ανθρωπιστική.

Συμμετείχε, ακόμη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές πως ανεστάλη η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου στο Ριζοκάρπασο λόγω έλλειψης τροφίμων. Η κοπέλα που μαγειρεύει στα παιδιά, ανέφερε, δεν έχει υλικά για να τους ετοιμάσει γεύμα.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, σε οποία απόφαση και αν ληφθεί, οικονομικά τους εγκλωβισμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα