Έπεσαν χαστούκια ανάμεσα σε καθηγητές μέσα σε σχολείο

Λόγο στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη, θα δώσουν δύο καθηγητές οι οποίοι έμπλεξαν σε καυγά εντός του σχολείου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ένας χαστούκισε τον άλλο δύο φορές.

Συγκεκριμένα, το συμβάν έλαβε χώρα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, σε σχολείο της επαρχίας της Αμμοχώστου και διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές, τόσο σε κεντρικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο, ενώ γίνονται ήδη προσπάθειες να στηριχθούν θύτης και θύμα.

Η αφορμή, όπως φαίνεται, για να «αρπαχτούν» οι δύο καθηγητές, ήταν μάλλον ασήμαντη, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,

ο επιτιθέμενος ισχυρίστηκε πως ο συνάδελφός του ανακάτεψε τις σημειώσεις του στον χώρο που βρίσκονται οι φωτοτυπικές μηχανές, ενώ λόγος γίνεται για «προηγούμενο» ανάμεσα στους δύο άντρες.

Τα χαστούκια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «έπεσαν» ενώπιον του καθηγητικού συλλόγου.

Ωστόσο, το συμβάν είχε συνέχεια, καθώς ο εκπαιδευτικός φέρεται να χαστούκισε τον συνάδελφό του και δεύτερη φορά έξω από την αίθουσα διδασκαλίας και μάλιστα μπροστά στα μάτια των μαθητών.

Εκείνο, πάντως, που διευκρινίζεται, είναι ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, με τον καθηγητή που δέχτηκε την επίθεση να αντιδρά ψύχραιμα και να μην ανταποδίδει, ακολουθώντας την προβλεπόμενη οδό και καταγγέλλοντας το περιστατικό στην αστυνομία, με στόχο οι Αρχές να λάβουν την κατάλληλη ενημέρωση, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επαναληφθεί.

Πάντως, το περιστατικό έλαβε τέλος, με το ζήτημα να επιλύεται εν τέλει εντός της σχολικής μονάδας, με τον κ. Λούη να δηλώνει ότι γίνεται προσπάθεια, τόσο σε επαρχιακό όσο και κεντρικό επίπεδο, να βρεθούν οι μηχανισμοί ώστε οι εκπαιδευτικοί να στηριχθούν καταλλήλως.

Ο διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης τόνισε ότι δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές εντός σχολείου, προσθέτοντας ότι η μονάδα διευθέτησε άμεσα και άψογα το πρόβλημα και συμφιλίωσε τους δύο καθηγητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα