Μόνο δύο τα οχήματα αγροπυροσβεστών χωρίς κλιματιστικό

Μόνο δύο και όχι το σύνολο των οχημάτων των αγροπυροσβεστών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λάρνακας-Αμμοχώστου λειτουργούν αυτή τη στιγμή χωρίς κλιματιστικό, κάνοντας δύσκολες τις συνθήκες εργασίας.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο SigmaLive Λειτουργός, ο οποίος ανέφερε ότι συνολικά τα οχήματα που υπάρχουν στη διάθεση της Υπηρεσίας είναι πέντε, διαφόρων ειδών και μεγεθών.

Ωστόσο, κατά το προγραμματισμένο σέρβις εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, διαπιστώθηκε ότι τα δύο από τα οχήματα, λόγω παλαιότητας, ήταν οικονομικά

ασύμφορα στην επισκευή τους, με αποτέλεσμα να κριθεί ότι το κλιματιστικό τους δεν θα πρέπει να επισκευαστεί.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην παραγγελία δύο νέων μονοκάμπινων οχημάτων, προς αντικατάσταση των παλαιών, κάτι που χρειάζεται χρόνο, αναγκάζοντας το προσωπικό που τα χρησιμοποιεί να εργάζεται προσώρας κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον λειτουργό, πάντως, τα άλλα τρία μετά το σέρβις των κλιματιστικών, δουλεύουν κανονικά.

«Οι διαδικασίες για τα δύο νέα οχήματα είναι σε εξέλιξη, αν κι έχουν καθυστερήσει», τονίζει.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά από μηχανική βλάβη του ενός, δόθηκαν οδηγίες όπως για αποφυγή μηχανικών προβλημάτων, αφαιρεθούν όλα τα συστήματα κλιματισμού και από τα υπόλοιπα οχήματα των αγροπυροσβεστών, αναγκάζοντάς τους να πραγματοποιούν καθημερινά περιπολίες εν μέσω καύσωνα χωρίς κλιματισμό.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, για το θέμα κλήθηκαν στα γραφεία της Υπηρεσίας Θήρας Λάρνακας-Αμμοχώστου και οι συντεχνίες των τριάντα, περίπου, εργαζομένων, χωρίς μάλιστα να καταστεί δυνατή η εξεύρεση λύσης για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα