Μόνη στην κορυφή με τρεις… κανονιές η Άρσεναλ!

Με τον Οντεγκαρντ να καθαρίζει το ματς με δύο γκολ νωρίς, η Αρσεναλ πέρασε πάνω από την Μπόρνμουθ (0-3) και έγινε η πρώτη που κάνει το 3x3 στην Premier League.

Το καθήκον της έκανε η ομάδα του Μίκελ Αρτέρα κόντρα στην νεοφώτιστη, Μπόρνμουθ, την οποία ουσιαστικά «τελείωσε» με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Μετά τις νίκες κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ, οι Gunners πήγαν στο 3x3 και με αγώνα λιγότερο στην μοναδική άλλη ομάδα που είχε δύο νίκες σε δύο ματς, την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Νορβηγός playmaker, Μάρτιν Οντεγκαρντ, ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, την οποία μετέτρεψε από νωρίς σε τυπική διαδικασία. Στο 5’ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έκανε απίστευτη ατομική ενέργεια και έδωσε στον Μαρτινέλι, μετά το σουτ του οποίου ο Νορβηγός σκόραρε σε κενό τέρμα. Πέντε λεπτά αργότερα ο 24χρονος έκανε το 0-2 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από επίθεση από τα δεξιά και επαφή της μπάλας από τον Μπεν Γουάιτ.

Η Αρσεναλ δεν άφησε ποτέ το ματς από τα χέρια της, δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κανείς ότι δεν άφησε την Μπόρνμουθ να κάνει τίποτα και στο ξεκίνημα της επανάληψης πέτυχε και τρίτο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Τσάκα και εκείνος έδωσε στον Σαλιμπά, που με αριστερό σουτ στο παραθυράκι πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Αγγλία.

Στο φινάλε, οι Λονδρέζοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες, γκολ του Γκαμπριέλ Ζέσους ακυρώθηκε για χιλιοστά, ο Ν’ Κέτια έχασε τετ-α-τετ και κάπως έτσι η Αρσεναλ νίκησε «μόνο» 0-3 την Μπόρνμουθ, η οποία με αυτή την εμφάνιση της ομάδας του Αρτέτα δεν είχε καμία τύχη.

sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα