Μιτσερό: Πώς το Badoo μπορεί πολύ απλά να ξετυλίξει το κουβάρι

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του 35χρονου με το ψευδώνυμο «Ορέστης», ο οποίος ήδη παραδέχθηκε τον φόνο δύο γυναικών, ενώ προέβαλε ισχυρισμούς και για την εξαφάνιση της 6χρονης Σιέρας.

Σε απόλυτη συνεργασία και επικοινωνία, τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι, ενώ, όπως αποκάλυψε η Έλενα Λουκά στις «Τομές Στα Γεγονότα», τα ηλεκτρονικά ίχνη του 35χρονου εντοπίστηκαν σε συνομιλίες με δύο ελλείπουσες.

Ως γνωστόν, ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών Badoo.

Ο ειδικός για θέματα ασφάλειας διαδικτύου Ντίνος Παστός μίλησε στο Sigmalive και εξήγησε για τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω εφαρμογής και για τους κινδύνους που πιθανόν να κρύβει.

Επομένως, μπορεί το Badoo να ήταν το 'εργαλείο' που χρησιμοποίησε ο 35χρονος, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί και το πιο ισχυρό εργαλείο στα χέρια των Αρχών.

Και αυτό γιατί η εφαρμογή Badoo έχει ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της να εντοπίζει την τοποθεσία των ατόμων που το χρησιμοποιούν. Υπενθυμίζεται ότι ένας χρήστης της εν λόγω πλατφόρμας μπορεί να ρυθμίσει την ακτίνα χιλιομέτρων που ενδιαφέρεται για να εντοπίσει σύντροφο ή να γνωριστεί με κάποιο πρόσωπο.

Ως εκ τούτου, αν ζητηθούν τα εν λόγω δεδομένα από την Badoo, είναι δυνατό να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα που άφηνε πριν, κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά τις δολοφονίες.

Παράλληλα, θα μπορεί να εντοπιστεί και το στίγμα των ατόμων που ήταν μαζί του κατά τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αφού και αυτά τα πρόσωπα χρησιμοποιούσαν το Badoo, άρα έχει καταγραφεί η τοποθεσία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα