Μητροπολίτης Λεμεσού:Μας θλίβει που ορθόδοξοι αδελφοί μας πολεμούν μεταξύ τους

Τις πληροφορίες για πιθανούς βομβαρδισμούς σε ορθόδοξους ναού στην Ουκρανία και την εισβολή της Ρωσίας στην χώρα σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος.

Αρχικά ανέφερε πως, «είναι τραγικός ο πόλεμος. Είναι κάτι θλιβερό και δυσάρεστο που δεν το θέλουμε. Είναι κάτι που δεν ευχόμαστε όχι μόνο για τους πιθανούς βομβαρδισμούς σε εκκλησίες αλλά για κανέναν άνθρωπο».

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για τον ορθόδοξο πληθυσμό στην Ουκρανία, ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε πως είναι θλιβερό που δύο ορθόδοξοι λαοί, έχουν αυτή τη δυσκολία στη μεταξύ τους σχέση.

«Κάθε

άνθρωπος είναι εικόνα Θεού. Δεν πρέπει να τον μεταχειριζόμαστε ο ένας τον άλλο σαν εχθρό μας», είπε.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού σημείωσε πως, «εάν ακούγεται η φωνή μου θα παρακαλούσα τον Θεό να τους φωτίσει. Να τους φωτίσει, ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Ο πόλεμος είναι κακό πράγμα και με τους διαλόγους μπορεί να επέλθει καλύτερη λύση. Η πίστη παραμερίζεται αυτές τις δύσκολες ώρες. Είναι γεγονός, ότι μας θλίβει που οι ορθόδοξοι αδελφοί μας πολεμούν μεταξύ τους».

Τέλος, ευχήθηκε η επόμενη μέρα να φέρει ειρήνη στην περιοχή τόσο στα εκκλησιαστικά θέματα όσο και στα πολιτικά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα