Μητροπολίτης Κωνσταντίας: Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθώ στο τριπρόσωπο

Στην εκπομπή, Μεσημέρι και κάτι, παρευρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, της 18ης  Δεκεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης επέλεξε να αρχίσει την συζήτηση με ένα καίριο θέμα που αφορά το ζήτημα των Βαρασιών και την πρόθεση της Τουρκίας για άνοιγμα της περίκλυστεις πόλεως. Σύμφωνα με το Μητροπολίτη το ζήτημα αυτό αφορά το προσφυγικό κόσμο και γενικότερα το πώς το δίκαιο μπορεί να εφαρμόζεται και ποιες είναι οι δραστηριότητες των μεγάλων.

«Τα Ηνωμένα

Έθνη κανονικά έπρεπε την πόλη της Αμμοχώστου να την είχαν πάρει από την αρχή να την έθεταν υπό την προστασία τους και να επιστρέψουν στο προσφυγικό κόσμο να πάει να μείνει. Τώρα ακούμε ότι θα την ανοίξουν και αυτό για εμάς τους Αμμοχωστιανούς είναι καρφί στην καρδιά μας. Απλώς το λέω αυτό για να δούμε τι μπορεί να γίνει από μέρος της πολιτείας αλλά και με δική μας συμβολή ως εκκλησία και αν υπάρξει και η εκλογή στον αρχιεπισκοπικό θρόνο τι μπορούμε να προσφέρουμε στο προσφυγικό κόσμο γενικότερα και όχι μόνο της Αμμοχώστου αλλά όλης της κατεχόμενης Κύπρου».

Ανέφερε πως «Ο λόγος της εκκλησίας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια για το εθνικό θέμα».

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές και αν πιστεύεις ότι θα βρίσκετε στο Τριπρόσωπο, απάντησε «Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά και βλέπω τον κόσμο να είναι ενθουσιασμένος».

Όσο για τις δημοσκοπήσεις ανάφερε ότι ίσως δεν δίνουν την σωστή εικόνα αλλά αυτό δεν τους ενοχλεί γιατί εισπράττουν θερμότατες εκδηλώσεις από τον κόσμο πιστεύοντας ότι θα τους δώσουν την ευκαιρία να είναι στο τριπρόσωπο .

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε επίσης: Ησαίας: Άκουγα Iron Maiden και AC/DC και πήγαινα Αφρικάνα


Μητροπολίτης Λεμεσού: Αρχιεπίσκοπο θα βγάλουμε, όχι Υπουργό Οικονομικών (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα