Μίνι ανασχηματισμός στην Ελλάδα: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο για οριακές αλλαγές που θα έχουν σχέση κυρίως με τη διαχείριση του ποσού από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και με την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν πρόσφατα (ο Γεράσιμος Θωμάς για να αναλάβει γενικός διευθυντής Φορολογίας

και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν και ο Δημήτρης Κράνης που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους).

Κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών αναμένεται να είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αναλάβει το συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων συνολικού ύψους €72 δισ. ευρώ για την επόμενη εξαετία. Ωστόσο, πληροφορίες δεν αποκλείουν ρόλο-κλειδί να έχει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι έχει κλειδώσει στην κυβέρνηση η είσοδος δύο γυναικών αλλά και η αναβάθμιση υφυπουργού σε θέση αναπληρωτή υπουργού.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είχε ξεκινήσει από χθες το απόγευμα γύρο τηλεφωνημάτων και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Με την αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος μπαίνει τέλος σε μια φημολογία που είχε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά, όπως είχε τονίσει ο κ. Γεραπετρίτης, οι αλλαγές θα γίνονταν σε ουδέτερο χρόνο. Είχε μάλιστα προαναγγείλει πως δεν υπήρχε λόγος ««για έναν μεγάλο ανασχηματισμό, αλλά μόνο για διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τη συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και θα μεγιστοποιήσουν το παραγόμενο έργο».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Keywords
Τυχαία Θέματα