Μηναλλάγια: "Φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναδεί-Κόκκινος συναγερμός"

Έντονες βροχοπτώσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα που όμοια τους δεν έχουμε ξαναδεί, χιόνι μέχρι και δύο μέτρα στα υψηλότερα ορεινά που ίσως φτάσουν και στα παράλια, προβλέπει για τους επόμενους μήνες ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Λεωνίδας Λεωνίδου.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Λεωνίδας Λεωνίδου, ο οποίος με οδηγό του τα σύννεφα από την ηλικία των 10 ετών, παρακολουθεί τον καιρό μας μίλησε για τα μηναλλάγια και τι να περιμένουμε τους επόμενους μήνες.

Όπως μας ανέφερε,

έντονες βροχές προβλέπονται από τις 10-12 Οκτωβρίου και 16-19, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις 25-28 Οκτωβρίου, όπου αναμένονται σύμφωνα με τον ίδιο πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα δημιουργήσουν προβλήματα. Όπως σημείωσε, τα χαμηλά και μαύρα σύννεφα που εντόπισε ερχόμενος από τον Αγρό, τον θορύβησαν και κάνει λόγο για καταστροφικές βροχές.

Τα σημάδια που είδε όπως είπε, ήταν πρωτοφανή.

Δεύτερο «κόκκινο συναγερμό», προβλέπει στις 16-18 Ιανουαρίου και μέχρι τις 25, όπου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχοπτώσεις και χιόνι που ίσως φτάσει και τα δύο μέτρα στα ορεινά, με κίνδυνο να αποκλειστούν χωριά.

Τα χιόνια, εάν οι θερμοκρασίες το «επιτρέψουν», θα φτάσουν μέχρι και την Λευκωσία αλλά και σε παραλιακές περιοχές.

Ο Νοέμβριος θα είναι ιδιαίτερα βροχερός μήνας, με βροχοπτώσεις ν΄ αναμένονται από τις 6-10, 14-15, 18-22 και 28-29.

Βροχοπτώσεις θα έχουμε και τον Δεκέμβρη, στις 3-8 και 12-18, αλλά κυρίως έντονες θα είναι από τις 23-27 του μήνα.

Εάν όντως επαληθευτούν οι προβλέψεις, τότε προετοιμαστείτε για ένα «βαρύ» χειμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μηναλλάγια, Φαινόμενα, #45Κόκκινος,minallagia, fainomena, #45kokkinos